Laura Vainionpää snelste in massasprint in Arendonk

Laura Vainionpää snelste in massasprint in Arendonk

Ondanks de drukke periode op de nationale en internationale kalender kwamen voor de avondwedstrijd in Arendonk maar liefst 69 rensters opdagen. Daarbij heel veel buitenlandse dames, tot uit Thailand toe.

De aanvangsfase werd gekenmerkt door tal van aanvalspogingen, maar de reactie vanuit het peloton volgde doorgaans snel zodat het lang duurde voor er echt duidelijke afscheiding kwam. De Amerikaanse Mary Maroon kreeg het wel voor mekaar en reed een vijftal ronden solo op kop met een maximale voorsprong van om en bij de veertig seconden.
Nadat zij was gegrepen, waagde Lieselot Decroix (Lotto Soudal Ladies) haar kans op drie ronden van het einde. Ze bleef iets meer dan een ronde uit de greep van het peloton, maar opboksen tegen de overmacht was onhoudbaar en in de slotronden werd regelrecht afgestevend op een massasprint. De Finse Laura Vainionpää (Isorex Ladies) was daarin de snelste, voor de Nederlandse Ymke Stegink en Laura Verdonschot.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Laura Vainionpää (Fin/Isorex Ladies) 81 km/2u09 (gem. 37,67 km/u); 2. Ymke Stegink (Ned); 3. Laura Verdonschot; 4. Lysanne Rohde (Ned); 5. Veerle Goossens (Ned); 6. Susanne Meistrok (Ned); 7. Femke Geeris (Ned); 8. Femke Verstichelen; 9. Tone Hatteland Lima (Nor); 10. Jolien Vleugels.

 

Lotte Kopecky verovert Europese titel puntenkoers

Lotte Kopecky verovert Europese titel puntenkoers

Tweemaal Belgisch record voor achtervolgingsploeg beloften op EK