Belgisch record levert Lotte Kopecky net geen EK-medaille op

Belgisch record levert Lotte Kopecky net geen EK-medaille op

Op de eerste dag van het EK piste in het Italiaanse Montichiari heeft Lotte Kopecky in de individuele achtervolging bij de beloften net naast een bronzen medaille gegrepen. In de kleine finale verloor ze van Ina Savenka uit Wit-Rusland. In een Pools onderonsje met het goud als inzet versloeg Justyna Kaczkowska Daria Pikulik.

Kopecky strandde net als vorig jaar dus op de vierde plaats, maar een ontgoocheling kan je haar eerste optreden op dit EK niet noemen. Tijdens de kwalificaties zette ze met 3:35.297 al een mooie derde tijd neer. Het verschil met nummer vier Savenka (3:35.363) was miniem, zodat de strijd om brons hard beloofde te worden. 
Kopecky startte het best, maar Savenka nam dankzij een sterke tweede kilometer over en dat kon Kopecky niet meer rechtzetten. Ze kwam uiteindelijk iets meer dan een seconde tekort voor het brons, maar zette wel een heel knappe 3:33.611 op de tabellen. Een Belgisch record meteen, want beter dan de 3:34.021 die Jolien D’hoore in 2013 realiseerde op de Mexicaanse hoogte van Aguascalientes.

Foto Paul Hinninck

Tweemaal Belgisch record voor achtervolgingsploeg beloften op EK

Nicky Degrendele: "Ik ben van nature heel ongeduldig"

Nicky Degrendele: "Ik ben van nature heel ongeduldig"