Twee op twee voor Floortje Mackaij

Twee op twee voor Floortje Mackaij

Floortje Mackaij heeft het Vlaamse weekend gedomineerd. Nadat ze zaterdag al had gewonnen in Moerzeke-Hamme was ze zondag ook in Borgerhout de beste. Meteen haar eerste twee zeges van het seizoen.

Voor de 64 rensters beloofden de zeventien af te leggen ronden een zware dobber te worden. Telkenmale diende een lange kasseistrook verorberd en was het uitkijken om niet vast te raken in de tramsporen.
Lensy Debboudt reed als eerste wat voorop, zus Evelien deed haar dit later na en tekende present in de eerste echte en enige vlucht van de dag. Naast Debboudt maakten ook Mackaij, Laura Vainionpää, Eva van den Born, Celine Van Severen, Kyara Stijns en Femke Verstichelen deel uit van de kopgroep. Na een verdere schifting bleven enkel nog Mackaij, Vainionpää, Van den Born en Van Severen vooraan over.
In de slotronde ontdeed Mackaij zich van haar metgezellen om één dag na haar sprintzege in Moerzeke nu solo de winst te pakken in de GP Borgerhout. Vainionpää won de sprint om de tweede plaats voor Van den Born en Van Severen. Slechts elf rensters bereikten de finish. Fiona Dutriaux was de snelste voor plaats vijf.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Floortje Mackaij (Ned/Liv-Plantur) 80,9 km/2u15:48 (gem. 35,51 km/u); 2. Laura Vainionpää (Fin) 0:31; 3. Eva van den Born (Ned) 0:33; 4. Celine Van Severen; 5. Fiona Dutriaux (Fra) 1:10; 6. Kyara Stijns (Ned); 7. Lensy Debboudt; 8. Femke Verstichelen; 9. Annelies Van Doorslaer; 10. Ine Allaert.

 

Nicky Degrendele: "Ik ben van nature heel ongeduldig"

Nicky Degrendele: "Ik ben van nature heel ongeduldig"

Megan Guarnier wint Giro, slotrit voor Thalita de Jong

Megan Guarnier wint Giro, slotrit voor Thalita de Jong