Duyck, Kopecky en Vekemans naar de Spelen

De Belgische selectie voor de Olympische Spelen in Rio is compleet. Jolien D’hoore stond al op de lijst van effectief geselecteerden voor het omnium op de piste, de logische selecties van Githa Michiels (MTB) en Elke Vanhoof (BMX) zijn nu ook bevestigd en voor de weg selecteerde bondscoach Ludwig Willems het drietal Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or), Lotte Kopecky en Anisha Vekemans (beide Lotto Soudal Ladies). De eerste twee rijden ook de tijdrit.

België kreeg drie startplaatsen voor de wegrit en twee voor de tijdrit, waarbij wel de verplichting bestaat dat rensters die deelnemen aan de tijdrit ook de wegrit moeten afwerken. De keuze voor de genoemde rensters is logisch. Duyck is de jongste jaren uitgegroeid tot een internationale topper in het werk tegen de klok, getuige haar vijfde plaats op het WK in Ponferrada in 2014. Kopecky is een van onze grootste talenten. Ook zij kan een stukje tijdrijden, heeft ook een grote toekomst in het gewone werk en bewees de voorbije weken dat haar conditie groeiende is. Zo won ze de Trofee Maarten Wynants, werd ze achter Gracie Elvin tweede in Gooik-Geraardsbergen-Gooik en afgelopen zondag vijfde in de door Marianne Vos gewonnen Keukens Van Lommel Classic in Herselt.
Anisha Vekemans krijgt het derde startticket voor de wegrit. Het parcours in Rio is zwaar en dan is Vekemans iemand die vrij lang kan meegaan. Op dat vlak is haar ploeggenote Jessie Daams wel nog beter gewapend, maar zij is nu al een tijdje buiten strijd met een blessure.

Programma Rio

Zondag 7 augustus           Wegrit
Woensdag 10 augustus    Tijdrit
Woensdag 17 augustus    Seeding Run BMX
Vrijdag 19 augustus          Halve finales en finales BMX
Zaterdag 20 augustus       MTB

 

Kaat Van der Meulen snelste in Belsele

Kaat Van der Meulen snelste in Belsele

Ana Paula Casetta: "De voorbije maanden veel sterker geworden"

Ana Paula Casetta: "De voorbije maanden veel sterker geworden"