Megan Guarnier beste in Philadelphia International Cycling Classic

Boels Dolmans blijft de eerste Women’s World Tour domineren. Twee weken na haar eindzege in de Ronde van Californië won de Amerikaanse Megan Guarnier nu ook de Philadelphia International Cycling Classic. Met de drie zeges van Elizabeth Armitstead en de twee overwinningen van Chantal Blaak heeft de oranje brigade van ploegleider Danny Stam nu al zeven van de negen gereden wedstrijden naar haar hand gezet.

Mieke Kröger, Lauren Stephens en Ana Trevisi zorgden voor de eerste belangrijke aanval. Kröger hield het echter niet te lang vol en werd vooraan vervangen door Mara Abbott. Toen het ook voor Trevisi te snel ging, bleef een Amerikaans duo over in de spits. Ze konden een tijdje hun voorsprong van driekwart minuut vasthouden, maar meer dan veel puntengewin voor de bergprijs leverde hen dat toch niet op. Een omvangrijke groep begon dan ook aan de finale.

Met iets meer dan tien kilometer te gaan demarreerde Allie Dragoo. De Amerikaanse, winnares van een rit in de Energiewacht Tour, nam twintig seconden voorsprong, maar dat was niet voldoende. Ook Jessica Parra en Amber Neben probeerden nog te anticiperen, maar uiteindelijk trokken ze toch met een omvangrijke kopgroep naar de laatste beklimming van Manayunk Wall, waar ook de finish lag. Het was pas daar dat de rensters van Boels Dolmans aan het front verschenen. Karol-Ann Canuel nam het eerste stuk van de klim voor haar rekening met Guarnier in het wiel, op iets meer dan 500 meter van de finish nam de Amerikaanse over om het met overmacht af te maken. Elisa Longo Borghini en Alena Amialiusik moesten net als in 2015 genoegen nemen met de plaatsen twee en drie. Guarnier verstevigt uiteraard ook haar leidersplaats in de Women’s World Tour.

“Bij de eerste vijf passages op de Wall slaagde ik er geen enkele keer in om goed positie te kiezen”, zei de winnares, die op de erelijst haar nu afwezige ploeggenote Armitstead opvolgt. “De laatste keer kon ik echter rekenen op een beresterke Karol-Ann Canuel. Zij deed schitterend voorbereidend werk om mij op weg te zetten naar winst.”

Top 10: 1. Megan Guarnier (USA/Boels Dolmans) 118,7 km/2u59:22 (gem. 39,706 km/u); 2. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:03; 3. Alena Amialiusik (WRu); 4. Evelyn Stevens (USA) 0:09; 5. Brianna Walle (USA) 0:11; 6. Heather Fischer (USA); 7. Danielle King (GBr) 0:13; 8. Elena Cecchini (Ita) 0:14; 9. Kristabel Doebel-Hickok (USA); 10. Alison Jackson (Can) 0:16.

 

Ana Paula Casetta: "De voorbije maanden veel sterker geworden"

Ana Paula Casetta: "De voorbije maanden veel sterker geworden"

Marianne Vos snelste in Herselt

Marianne Vos snelste in Herselt