Marianne Vos snelste in Herselt

Marianne Vos snelste in Herselt

Marianne Vos heeft in Herselt de Keukens Van Lommel Classic, zesde manche in de Lotto Cycling Cup, op haar naam geschreven. In de sprint ging ze de Australische Sarah Roy en de Zweedse Sara Mustonen vooraf.

Vos toonde zich in de eerste wedstrijdhelft al in een ontsnapping met verder Kyara Stijns, Ilona Hoeksma, Winanda Spoor, Loren Rowney en Kirsten Peetoom. Na zo’n vijftig kilometer werd dit zestal echter weer ingerekend. Een volgende interessante aanval kwam er met Kelly Druyts, leidster in de Lotto Cycling Cup, Rozanne Slik en Jeanne Korevaar. Toen zij op goed tien kilometer van de finish bijna waren gegrepen, maakte Moniek Tenniglo de sprong naar voren terwijl haar Rabo Liv-ploeggenote Korevaar werd ingerekend door het peloton. Niet veel later was de vlucht dan definitief ten einde.

In volle finale versnelde Esra Tromp en zij kreeg snel het gezelschap van Thalita de Jong. Meer dan tien seconden voorsprong kregen ze echter niet en even later volgde een nieuwe hergroepering. De erg bedrijvige Tenniglo probeerde de sprint in de slotkilometers nog te ontlopen, maar ook dat was vergeefse moeite. In aanloop naar de sprint ontstond er een breuk in de ruime kopgroep, zodat uiteindelijk met een select gezelschap werd gesprint voor de overwinning. Vos zette die van ver in en won met duidelijk verschil. Voor de Belgische dames zat er net geen podiumplaats in. Nationaal kampioene Jolien D'hoore sprintte naar de vierde plaats, Lotte Kopecky werd vijfde. Ook Kaat Hannes en Sofie De Vuyst finishten nog net in de top tien. Kelly Druyts blijft de stand van de Lotto Cycling Cup aanvoeren.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned/Rabo Liv) 120,2 km/3u03:02 (gem. 39,403 km/u); 2. Sarah Roy (Aus); 3. Sara Mustonen (Zwe); 4. Jolien D'hoore; 5. Lotte Kopecky; 6. Floortje Mackaij (Ned); 7. Nina Kessler (Ned) 0:03; 8. Michela Pavin (Ita); 9. Kaat Hannes; 10. Sofie De Vuyst.

 

Megan Guarnier beste in Philadelphia International Cycling Classic

Van Vleuten wint Parel van de Veluwe, Belgische teams tonen zich

Van Vleuten wint Parel van de Veluwe, Belgische teams tonen zich