Eva van den Born gaat solo in Nieuwpoort

Eva van den Born gaat solo in Nieuwpoort

Slechts 23 rensters namen de start in badstad Nieuwpoort voor het kermiscriterium. Reeds na drie van de 22 ronden lag de wedstrijd in zijn beslissende plooi.

Eva van den Born (Keukens Redant) trok ten aanval en na 44 kilometer bracht ze deze solotocht tot een goed einde. Ze kon daarbij rekenen op ploeggenote Lensy Debboudt, die alles wat ook maar op een reactie leek in de kiem smoorde. Intussen graaide de Nederlandse premie na premie mee om uiteindelijk met bijna twee minuten verschil de zege te behalen voor Debboudt en Sarah Inghelbrecht. Op meer dan twee minuten volgden Fiona Dutriaux, Femke Verstichelen en Anja Nobus. De sprint van een net niet gedubbeld peloton werd gewonnen door Saartje Vandenbroucke.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Eva van den Born (Ned/Keukens Redant) 44 km/1u03 (gem. 40,47 km/u); 2. Lensy Debboudt 1:48; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Fiona Dutriaux (Fra) 2:13; 5. Femke Verstichelen; 6. Anja Nobus; 7. Saartje Vandenbroucke 2:26; 8. Celine Van Severen; 9. Sylvia Debboudt; 10. Nel De Crits.

 

Kaat Hannes: "Komende jaren nog wat groeien als renster"

Kaat Hannes: "Komende jaren nog wat groeien als renster"

Kaat Hannes sprint sneller dan favorieten en verovert Belgische titel

Kaat Hannes sprint sneller dan favorieten en verovert Belgische titel