Ann-Sophie Duyck verovert derde Belgische tijdrittitel op rij

Ann-Sophie Duyck verovert derde Belgische tijdrittitel op rij

In Mol-Postel heeft Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) voor de derde opeenvolgende keer de Belgische titel tijdrijden veroverd. Met Lotte Kopecky en Isabelle Beckers ging ze een duo van Lotto Soudal Ladies vooraf. Duyck komt met die derde driekleur naast An Van Rie en Heidi Van de Vijver, enkel Liesbet De Vocht doet met vier tijdrittitels nog net iets beter.

Het was al snel duidelijk dat Duyck zonder ongelukken een nieuwe titel aan haar palmares zou toevoegen. Ze klokte de snelste tussentijden en aan de finish deed ze na 24,4 kilometer één minuut beter dan Kopecky. Beckers gaf 1:28 toe.
Duyck droeg haar titel op aan haar vriend Casper van der Meer. “We beslisten om al op woensdag naar hier te komen, wat betekent dat zijn fietsenwinkel in Hulste twee dagen gesloten moest blijven”, verklaarde Duyck. “Het was vandaag vechten van begin tot einde, vooral ook door de plotse hitte, heel andere klimatologische omstandigheden dan de voorbije weken. Het is mijn derde opeenvolgende titel, maar het blijft toch speciaal. Het geeft een goed gevoel te weten dat ik op schema zit in het vooruitzicht van mijn andere doelen en dat zijn in volgorde de Spelen in Rio in augustus, het EK in september en het WK in oktober. Deze titel neem ik heel bewust mee in mijn verdere voorbereiding op die belangrijke afspraken.”

Kopecky heel tevreden over prestatie

Lotte Kopecky bewees met haar tweede plaats dat ze terecht als tweede Belgische werd aangeduid om straks in Rio deel te nemen aan de olympische tijdrit. “Ik ben tevreden met mijn prestatie hier”, zei ze. “Ann-Sophie is een echte specialiste van dit werk en is bovendien acht jaar ouder. Vorig jaar gaf ik nog bijna drie minuten toe op haar over dezelfde afstand, nu zit ik net boven de minuut. Ik was er graag onder gebleven, maar dat is dan ook het enige minpuntje. Ik heb vandaag getoond klaar te zijn voor de titelstrijd op de weg. Na een sterke periode vanaf mei mik ik zondag resoluut op de titel.”

Foto's MVH

Top 10: 1. Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) 24,4 km/32:27 (gem. 44,37 km/u); 2. Lotte Kopecky 1:00; 3. Isabelle Beckers 1:28; 4. Annelies Dom 1:56; 5. Sarah Inghelbrecht 2:35; 6. Mieke Leeman 2:59; 7. Carolien Haers 3:03; 8. Else Belmans 3:25; 9. Kaat Hannes 3:28; 10. Kaat Van der Meulen 3:32.

Liesbet De Vocht: "In BK de koers al vroeg hard maken"

Liesbet De Vocht: "In BK de koers al vroeg hard maken"

Ellen Van Loy snelste van elf in Prosperpolder

Ellen Van Loy snelste van elf in Prosperpolder