Monique van de Ree boekt zege in Erembodegem-Terjoden

Monique van de Ree boekt zege in Erembodegem-Terjoden

Monique van de Ree heeft in Erembodegem-Terjoden de 3de GP Van Eyck Sport gewonnen. In de sprint van een selecte kopgroep ging de Nederlandse van Lares-Waowdeals de Duitse Mieke Kröger (Canyon SRAM) en de Française Elise Delzenne (Lotto Soudal Ladies) vooraf.

De regen en de pittige 16,6 kilometer lange omloop zorgden voor de nodige slijtage, want slechts 47 van de 70 gestarte rensters zouden de wedstrijd voltooien. Else Belmans liet zich niet afschrikken door het zware menu en trok al in de eerste ronde in de aanval. Ze kreeg al snel het gezelschap van Celine Van Severen en Gudrun Stock. Toen het peloton voor een gesloten overweg stond, liep hun voorsprong al meteen op tot 3:50.

De grote groep liet zich door die tegenslag niet ontmoedigen en de bonus van het leidende drietal werd in de vierde van zes ronden teruggebracht tot iets minder dan één minuut. Moment waarop Van de Ree en Kröger de sprong naar voren waagden. Zij sloten even later ook aan en namen meteen zelf het initiatief, waarbij enkel Belmans en Van Severen nog konden aanpikken. Het bleef boeiend, want ook Delzenne en Lensy Debboudt zagen een ronde later nog kans om mits een doorgedreven inspanning tot bij de koplopers te rijden, zodat ze met zes de slotronde aanvatten. Delzenne probeerde het daarin nog tweemaal alleen, maar Kröger liet niet begaan en finaal trokken ze toch met zes naar de laatste rechte lijn, waarna Van de Ree zich de snelste toonde. De Nederlandse volgt op de erelijst van deze nog jonge wedstrijd Sofie De Vuyst en Evelyn Arys op.

“Ik had de voorbije weken al enkele podiumplaatsen weten te versieren, maar winnen bleek heel moeilijk”, aldus Van de Ree. “Eindelijk heb ik die overwinning nu te pakken. Samen met Mieke Kröger ben ik in de slotfase naar de kopgroep gereden, ik ben heel blij dat ik het ondanks die inspanning kon afmaken in de sprint.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Monique van de Ree (Ned/Lares-Waowdeals) 99,6 km/2u42:09 (gem. 36,65 km/u); 2. Mieke Kröger (Dui); 3. Elise Delzenne (Fra); 4. Celine Van Severen; 5. Lensy Debboudt; 6. Else Belmans; 7. Daniela Gass (Dui) 0:58; 8. Lisa Küllmer (Dui); 9. Fiona Dutriaux (Fra); 10. Eileen Roe (GBr).

 

Armitstead wint Aviva Women's Tour, slotrit voor Lepistö

Armitstead wint Aviva Women's Tour, slotrit voor Lepistö

Marianne Vos pikt ritje mee in Groot-Brittannië