Ellen Van Loy snelste van elf in Prosperpolder

Ellen Van Loy snelste van elf in Prosperpolder

Voor de derde dag op rij stond er zondag een regionale wedstrijd op het programma in Vlaanderen. Dit keer mochten de dames om de bloemen strijden in de Grote Polderprijs in Prosperpolder (Kieldrecht). Met 74 rensters stond alweer een mooie groep aan de start.

Na enkele schermutselingen met onder meer Monique van de Ree, zaterdag aan de winst in Erembodegem-Terjoden, kwam de eerste serieuze aanval van de dag op naam van Nathalie Verschelden. Zij reed een drietal ronden alleen aan het commando, met een maximale voorsprong van iets meer dan een minuut.

Op vijf ronden van het einde trokken elf rensters zich los van het peloton: Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Lensy Debboudt, Pia De Quint, een Nederlands kwartet met Nina Buysman, Sandra van Veghel, Kyara Stijns en Lotte van Hoek, de Noorse Thea Thorsen, de Duitse Tatjana Paller en de Zuid-Afrikaanse An-Li Kachelhoffer. Zij bouwden een voorsprong uit tot 1:10. De meest bedrijvige renster in die kopgroep was Van Loy, die ook het merendeel van de premies voor haar rekening nam.

In de slotfase verbrokkelde het achtervolgende peloton nog door een valpartij. Het eerste deel van dat peloton kwam nog terug tot op ongeveer een halve minuut van de elf vluchters. Voorin bleef alles samen en het was Van Loy, die duidelijk de goede vorm al te pakken heeft in deze voor haar opbouwperiode naar het veldritseizoen, die de sprint won voor de Nederlandse Nina Buysman en Lensy Debboudt.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Ellen Van Loy (Young Telenet-Fidea) 84 km/2u07:37; 2. Nina Buysman (Ned); 3. Lensy Debboudt; 4. Sandra van Veghel (Ned); 5. Thea Thorsen (Nor); 6. Kyara Stijns (Ned); 7. Tatjana Paller (Dui); 8. Laura Verdonschot; 9. Lotte van Hoek (Ned); 10. An-Li Kachelhoffer (ZAf).

 

Ann-Sophie Duyck verovert derde Belgische tijdrittitel op rij

Ann-Sophie Duyck verovert derde Belgische tijdrittitel op rij

Niewiadoma beste in Giro del Trentino Alto Adige