Marianne Vos pikt ritje mee in Groot-Brittannië

De vierde rit in de Aviva Women’s Tour (World Tour) is gewonnen door Marianne Vos. In de sprint van een ruime kopgroep versloeg ze Leah Kirchmann en Emma Johansson. Elizabeth Armitstead blijft aan de leiding aan de vooravond van de slotetappe.

Tussen Nottingham en Stoke-on-Trent lag de rensters een rit van 119,2 kilometer te wachten. Net als twee dagen geleden was het aanvankelijk vooral Emilia Fahlin die zich liet opmerken. De Zweedse van Alè Cipollini ontsnapte halverwege de rit en mocht met goedkeuring van het peloton 2:20 uitlopen. In aanloop naar de tweede tussensprint van de dag, na 85 km, ging daar al een pak van verloren en even later werd ze opnieuw bijgehaald. Ondertussen had Anna van der Breggen na een val de wedstrijd verlaten.

De twee, kort op elkaar volgende hellingen van de dag zorgden voor nieuwe afscheiding. Net als vrijdag waren Elizabeth Armitstead, Ashleigh Moolman en Elisa Longo Borghini de beteren, Emma Johansson kon aanpikken. In de resterende twintig kilometer had een eerste achtervolgende groep met zowat alle andere grote namen nooit veel achterstand, vooral onder impuls van de rensters van Canyon SRAM kwam het in de slotkilometer alsnog tot een hergroepering. In de sprint stond vervolgens geen maat op Vos.

Top 10 rit: 1. Marianne Vos (Ned/Rabo Liv) 119,2 km/3u07:00 (gem. 38,246 km/u); 2. Leah Kirchmann (Can); 3. Emma Johansson (Zwe); 4. Amalie Dideriksen (Den); 5. Lisa Brennauer (Dui); 6. Elizabeth Armitstead (GBr); 7. Amy Pieters (Ned); 8. Ashleigh Moolman (ZAf); 9. Nikki Harris (GBr); 10. Ellen van Dijk (Ned).

Top 10 stand: 1. Elizabeth Armitstead (GBr/Boels Dolmans) 13u02:56; 2. Ashleigh Moolman (ZAf) 0:08; 3. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:10; 4. Marianne Vos (Ned) 0:15; 5. Amanda Spratt (Aus) 0:17; 6. Leah Kirchmann (Can) 0:37; 7. Amy Pieters (Ned) 0:40; 8. Lisa Brennauer (Dui) 0:44; 9. Emma Johansson (Zwe) 0:46; 10. Gracie Elvin (Aus) 0:47.

 

Monique van de Ree boekt zege in Erembodegem-Terjoden

Monique van de Ree boekt zege in Erembodegem-Terjoden

Dorottya Kanti vloert zes metgezellen in Oedelem

Dorottya Kanti vloert zes metgezellen in Oedelem