Dorottya Kanti vloert zes metgezellen in Oedelem

Dorottya Kanti vloert zes metgezellen in Oedelem

Het bleef vrijdagavond droog in Oedelem tijdens de GP Pat's Coffee, maar dat inspireerde de 46 deelneemsters niet meteen tot grootse strijd. Alles bleef lang gesloten in een wedstrijd over brede wegen.

Vijf ronden voor het einde kregen we dan toch een aanval. Een groep van zeven rensters zonderde zich af met daarbij Elodie Dusart, Eltina van Wijk, Fiona Dutriaux, Femke Verstichelen als enige Belgische, Dorottya Kanti, Lotte van Hoek en Chloe Hosking.
Er was een goede samenwerking tussen de zeven en hun voorsprong steeg vlot tot om en bij de minuut.
In de sprint troefde de nog altijd maar 18 jaar jonge Hongaarse Dorottya Kanti de Australische topper Chloe Hosking af. Fiona Dutriaux werd derde, Van Hoek, Verstichelen, Dusart en Van Wijk pakten in die volgorde de verdere ereplaatsen.
Op net geen anderhalve minuut won Daniela Gass de pelotonsprint.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Dorottya Kanti (Hon) 88,4km/2u16:58 (gem. 38,35km/u); 2. Chloe Hosking (Aus); 3. Fiona Dutriaux (Fra); 4. Lotte van Hoek (Ned); 5. Femke Verstichelen; 6. Elodie Dusart (Fra); 7. Eltina van Wijk (Ned); 8. Daniela Gass (Dui) 1:23; 9. Jesse Vandenbulcke; 10. Thea Thorsen (Nor).
   

Marianne Vos pikt ritje mee in Groot-Brittannië

Armitstead grijpt de macht in Aviva Women's Tour