Majerus wint openingsrit Aviva Women's Tour

De Luxemburgse kampioene Christine Majerus (Boels Dolmans) heeft in Norwich de eerste rit in de Aviva Women’s Tour gewonnen. In de sprint versloeg ze Marianne Vos en Giorgia Bronzini. Jolien D’hoore, de enige Belgische in deze rittenwedstrijd die deel uitmaakt van de Women’s World Tour, werd zestiende.

De in Southwold gestarte etappe bleef heel lang gesloten. Enkele keren kwam er een lichte afscheiding, maar dat duurde nooit lang. Tot Alison Tetrick (Cylance Pro Cycling) op twintig kilometer van de finish demarreerde. Het peloton liet de 31-jarige Amerikaanse aanvankelijk begaan en met nog tien kilometer te gaan had ze maar liefst 1:53 voorsprong. Op vijf kilometer van de finish bleef daar nog anderhalve minuut van over en leek Tetrick zegezeker. De Amerikaanse begon echter te verzwakken en in het peloton kwam alsnog een serieuze jacht op gang. Op iets meer dan een kilometer van de aankomst was er nog een val in het peloton, Tetrick hield het net niet vol en zag in de slotmeters nog zeven concurrentes passeren.

Top 10 rit: 1. Christine Majerus (Lux/Boels Dolmans) 132 km/3u24:48 (gem. 38,672 km/u); 2. Marianne Vos (Ned); 3. Giorgia Bronzini (Ita); 4. Marta Bastianelli (Ita); 5. Lotta Lepistö (Fin); 6. Leah Kirchmann (Can); 7. Lucinda Brand (Ned); 8. Alison Tetrick (USA); 9. Elisa Longo Borghini (Ita); 10. Floortje Mackaij (Ned).

Top 10 stand: 1. Christine Majerus (Lux/Boels Dolmans) 3u24:38; 2. Marianne Vos (Ned) 0:01; 3. Giorgia Bronzini (Ita) 0:06; 4. Leah Kirchmann (Can) 0:07; 5. Gracie Elvin (Aus); 6. Chantal Blaak (Ned) 0:08; 7. Elizabeth Armitstead (GBr) 0:09; 8. Marta Bastianelli (Ita) 0:10; 9. Lotta Lepistö (Fin); 10. Lucinda Brand (Ned).

 

Ritzege Amy Pieters, Marianne Vos leidster in Aviva Women's Tour

Steffy Van den Haute: "Bij tweede sleutelbeenbreuk toch even moedeloos"

Steffy Van den Haute: "Bij tweede sleutelbeenbreuk toch even moedeloos"