Kaat Van der Meulen snelste in Belsele

Kaat Van der Meulen snelste in Belsele

Met morgen zondag de Diamond Tour in Nijlen voor de boeg en heel wat bedrijvigheid in het buitenland, kwamen slechts 51 dames aan de start van de Grote Prijs van het Waasland in Belsele.

In de derde van de elf af te leggen ronden tekende Else Belmans (Autoglas Wetteren) voor de eerste ontsnapping van de wedstrijd. Zij bouwde een maximale voorsprong uit van ongeveer één minuut, maar langer dan twee ronden hield zij het toch niet vol.
Een nieuwe poging kwam tot stand in de zevende ronde. Ine Allaert (Keukens Redant) waagde haar kans, maar één ronde later was haar vlucht al in de kiem gesmoord.

Het duurde tot drie ronden voor het einde vooraleer de race in zijn beslissende plooi viel. Zes rensters trokken ten aanval. Ine Allaert en Else Belmans maakten opnieuw deel uit van deze kopgroep. Samen met Alicia Franck, Kaat Van der Meulen, Karen Verhestraeten en Nathalie Verschelden mochten zij gaan strijden voor de zege.
De kopgroep versnipperde nog in de laatste ronde en het was de snelle Kaat Van der Meulen die haar eerste zege van het seizoen pakte voor Belmans, Franck en Verschelden. Acht seconden later werd Verhestraeten vijfde en Allaert zesde.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kaat Van der Meulen (Lensworld-Zannata-Etixx) 77 km/2u00:14 (gem. 38,21 km/u); 2. Els Belmans; 3. Alicia Franck; 4. Nathalie Verschelden; 5. Karen Verhestraeten 0:08; 6. Ine Allaert; 7. Pia De Quint 0:30; 8. Sarah Inghelbrecht 0:48; 9. Nel De Crits; 10. Fiona Dutriaux.

Jolien D'hoore derde keer op rij winnares Flanders Diamond Tour

Jolien D'hoore derde keer op rij winnares Flanders Diamond Tour

Duyck, Kopecky en Vekemans naar de Spelen