Jolanda Neff beste in EK, Githa Michiels na kettingproblemen pas zestiende

De Zwitserse Jolanda Neff heeft in het Zweedse Huskvarna na een ware demonstratie de Europese titel crosscountry veroverd. Ze ging de Deense Annika Langvad met 3:40 vooraf, de 44-jarige Duitse veterane Sabine Spitz gaf als derde 5:56 toe. Voor Githa Michiels (zestiende) en Alice Pirard (twintigste) zat er geen dichte ereplaats in.

Voor Michiels liep het al meteen na de start mis. Door kettingproblemen moest ze even aan de kant, waardoor ze een groot deel van het peloton zag passeren. Vervolgens had ze het ook moeilijk om plaatsen goed te maken. “Mijn ketting schoot ergens tussen en ik trapte in het ijle, ik wist meteen dat het over was”, zei ze bij onze collega’s van mountainbike.be. “Als je niet meteen vooraan zit, vallen er grote gaten en dan moet je forceren om die te dichten. Dodelijk op een parcours als dit. Op zeker moment ben ik over mijn toeren gegaan.”
Alice Pirard startte goed en reed even op de elfde plaats, maar die positie kon ze niet vasthouden. “In de tweede wedstrijdhelft waren de benen leeg”, zei de Waalse. “De warmte maakte het erg zwaar.”

Top 10: 1. Jolanda Neff (Zwi) 1u34:56; 2. Annika Langvad (Den) 3:40; 3. Sabine Spitz (Dui) 5:56; 4. Maja Wloszczowska (Pol) 6:33; 5. Iana Belomoina (Oek) 6:55; 6. Corina Gantenbein (Zwi) 8:01; 7. Tanja Zakelj (Slo) 8:23; 8. Ekaterina Anoshina (Rus) 8:48; 9. Julie Bresset (Fra) 9:02; 10. Gunn Rita Dahle (Nor) 9:06.

 

Elke Vanhoof zesde in World Cup Papendal en quasi zeker van ticket voor Spelen

Elke Vanhoof zesde in World Cup Papendal en quasi zeker van ticket voor Spelen

Lotte Kopecky sprint naar winst in Trofee Maarten Wynants

Lotte Kopecky sprint naar winst in Trofee Maarten Wynants