Elke Vanhoof zesde in World Cup Papendal en quasi zeker van ticket voor Spelen

Elke Vanhoof zesde in World Cup Papendal en quasi zeker van ticket voor Spelen

Elke Vanhoof heeft in het Nederlandse Papendal haar beste resultaat ooit in de Supercross World Cup geboekt. In de finale finishte ze op de zesde plaats. De Nederlandse Laura Smulders versloeg nipt de Australische Caroline Buchanan, winnares van de eerste twee World Cups in Santiago del Estero en Manchester.

In haar kwalificatiegroep werd Vanhoof tweemaal tweede en één keer derde, waarmee ze zich makkelijk plaatste voor de halve finales. Ook daarin deed ze het uitstekend. Na een goede start kwam ze als vierde uit de eerste bocht, waarna ze snel nog een plaats winst boekte. Die derde stek gaf ze niet meer uit handen, zodat ze na Santiago del Estero voor de tweede keer ooit de finale van een World Cup bereikte.
Opnieuw was de start van Vanhoof uitstekend en ze sneed de eerste bocht als derde aan. Heel even werd ze iets te ver naar de buitenkant gedreven zodat ze enkele plaatsen moest prijsgeven, maar toch liet ze met de zesde plaats haar beste resultaat ooit optekenen op het allerhoogste niveau. Ook in de stand van de Supercross World Cup staat Vanhoof nu zesde.

Volgende afspraak is het WK in het Colombiaanse Medellin eind mei. Daarna kan de laatste voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio beginnen, want dat ticket heeft ze nu bijna met zekerheid te pakken. Mathematisch is het nog niet 100% zeker, maar dan moet op het WK zowat alles tegengaan wat maar kan. In Rio zullen de wedstrijden worden afgewerkt op een circuit dat zowat een kopie is van dat in Papendal.

 

Lensworld-Zannata-Etixx en Lotto Soudal Ladies in Giro Rosa

Jolanda Neff beste in EK, Githa Michiels na kettingproblemen pas zestiende