Marianne Vos zevende keer primus in 7-Dorpenomloop

Marianne Vos zevende keer primus in 7-Dorpenomloop

Marianne Vos heeft voor de zevende keer in tien edities haar thuiswedstrijd 7-Dorpenomloop in Aalburg gewonnen. In een sprint met twee versloeg ze de Australische Lauren Kitchen. Anouk Rijff (Lotto Soudal Ladies) werd derde, Kaat Hannes (Lensworld-Zannata-Etixx) vijfde.

Het wedstrijdverhaal is snel verteld. In de eerste koershelft legden de dames van Rabo Liv een strak tempo op, waardoor heel wat rensters werden gelost uit het peloton. Iets voorbij half koers raakte een zestal voorop met Vos, Kitchen, Rijff, Hannes, Claudia Koster en Jacqueline Dietrich. Hannes kreeg de opdracht om niet mee te draaien, aangezien haar ploeggenote Nina Kessler mits een plaats in de top drie kans maakte op de eindzege in de Nederlandse Topcompetitie. Het achtervolgingswerk werd dan ook voornamelijk door de rensters van Lensworld-Zannata-Etixx uitgevoerd, terwijl die van Rabo Liv de vlucht van hun kopvrouw Vos probeerden te beschermen.
Het verschil tussen kopgroep en peloton bleef heel lang schommelen rond de halve minuut, maar uiteindelijk moest het peloton toch buigen. Vooraan ontsnapten Vos en Kitchen op zes kilometer van de finish, waarna Vos het in een sprint met twee afmaakte. Voor Vos net voldoende om ook de Topcompetitie op haar naam te schrijven.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned/Rabo Liv) 121,2 km/2u56:05; 2. Lauren Kitchen (Aus) 0:02; 3. Anouk Rijff (Ned) 0:46; 4. Claudia Koster (Ned); 5. Kaat Hannes; 6. Jacqueline Dietrich (Dui) 0:49; 7. Nina Kessler (Ned) 1:13; 8. Shara Gillow (Aus); 9. Monique van de Ree (Ned); 10. Wiebke Rodieck (Dui).

 

Lotte Kopecky sprint naar winst in Trofee Maarten Wynants

Lotte Kopecky sprint naar winst in Trofee Maarten Wynants

BeNe Ladies Tour krijgt 28 ploegen aan de start

BeNe Ladies Tour krijgt 28 ploegen aan de start