BeNe Ladies Tour krijgt 28 ploegen aan de start

BeNe Ladies Tour krijgt 28 ploegen aan de start

De organisatie van de BeNe Ladies Tour (2.2) heeft bekendgemaakt dat op 15 juli 28 ploegen aan de start zullen staan van de derde editie, een record meteen.

Daarbij zijn onder meer tien UCI-teams: Wiggle High5 (Groot-Brittannië), Hitec Products (Noorwegen), Alé Cipollini (Italië), Lointek (Spanje), Liv-Plantur (Nederland), Parkhotel Valkenburg (Nederland) en de Belgische ploegen Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or, Lotto Soudal Ladies, Lares-Waowdeals en Lensworld-Zannata-Etixx. Verder zijn er nationale selecties van Denemarken en de Verenigde Staren en tot slot ook een rijtje clubploegen met Rox Solt (Nieuw-Zeeland), DPW Team (Oekraïne), Reva Cycling Ladies (Frankrijk), Jet Cycling Team (USA), de Nederlandse ploegen Restore Cycling Team, Jan Van Arckel, Jos Feron Lady Force, Stouwdam Ladies, WV Breda, Swabo Ladies en De Jonge Renner en de Belgische formaties Sprinters Malderen, Autoglas Wetteren, Keukens Redant, Isorex Cycling Team en Hoop op Zegen Beveren-Waas.

De driedaagse wedstrijd, de enige grensoverschrijdende op de UCI-kalender, begint op vrijdag 15 juli in de Nederlandse mosselgemeente Philippine met een rit in lijn door Zeeland. Op zaterdag 16 juli staat er ’s middags een rit in lijn in Sint-Laureins geprogrammeerd en ’s avonds staat er in de palinggemeente een individuele tijdrit op het menu. De driedaagse wordt op zondag 17 juli afgesloten met een slotrit in Zelzate. De vorige twee edities werden gewonnen door Emma Johansson (2014) en Jolien D’hoore (2015).

Foto MVH

 

Marianne Vos zevende keer primus in 7-Dorpenomloop

Marianne Vos zevende keer primus in 7-Dorpenomloop

Thalita de Jong verslaat Lotte Kopecky in Wanzele

Thalita de Jong verslaat Lotte Kopecky in Wanzele