Rachel Neylan beloond na late uitval in GP Plumelec-Morbihan

De Australische Rachel Neylan was in Frankrijk de beste in de GP Plumelec-Morbihan (1.1). Met een late uitval op de Côte de Cadoudal, vrijdag ook al aankomstplaats van La Classique Morbihan, verschalkte ze wat restte van het peloton. Christine Majerus en Elise Delzenne, vrijdag respectievelijk eerste en tweede, moesten het nu stellen met de plaatsen twee en drie.

Het verloop van de wedstrijd, met tien beklimmingen van de Côte de Cadoudal nog wat zwaarder dan vrijdag, was vergelijkbaar met dat van La Classique Morbihan. De aanvalspogingen waren opnieuw nauwelijks bij te houden – onder meer Eugénie Duval en Elise Delzenne toonden zich heel bedrijvig – maar een kloof slaan bleek andermaal heel erg moeilijk. Pas op twintig kilometer van de finish slaagde een viertal met Lieselot Decroix, Silvija Latozaite, Shannon Malseed en Charlotte Bravard erin om een halve minuut voorsprong te nemen. Voor even maar, want bij de volgende beklimming werd die kloof alweer gedicht.

Met twee kilometer te gaan probeerde Malseed, recent nog winnares in Le Bizet, het nog alleen, maar de slotkilometer met een steilste stuk van tien procent was er te veel aan. Neylan nam over en hield het vol tot op de meet. Ann-Sophie Duyck werd eerste Belgische op de elfde plaats, Anisha Vekemans finishte als veertiende.

Top 9: 1. Rachel Neylan (Aus) 108 km/3u03:41; 2. Christine Majerus (Lux); 3. Elise Delzenne (Fra); 4. Daiva Tuslaite (Lit); 5. Ane Santesteban (Spa); 6. Audrey Cordon-Ragot (Fra); 7. Anna Sanchis (Spa); 8. Amélie Rivat (Fra) 0:04; 9. Eugenia Bujak (Pol); 10. Svetlana Vasilieva (Rus) 0:07.

Fiona Dutriaux wint criterium in Schellebelle

Fiona Dutriaux wint criterium in Schellebelle

Christine Majerus wint La Classique Morbihan