Christine Majerus wint La Classique Morbihan

Nieuwe topdag voor Boels Dolmans. Nauwelijks twee uur na de zege van Elizabeth Armitstead in de Boels Rental Hills Classic won Christine Majerus, voor de gelegenheid weliswaar ondergebracht in een Luxemburgse selectie, de tweede editie van La Classique Morbihan. Ze volgt zo Chloe Hosking op.

Het verhaal van deze 1.1-wedstrijd is snel verteld. Aanvalspogingen waren er genoeg, maar geen enkele kreeg ook maar enige ruimte van een gretig peloton, dat gaandeweg wel heel sterk werd uitgedund. Zo werd al snel duidelijk dat alles zou moeten gebeuren in de slotfase met drie keer de beklimming van de Côte de Cadoudal in Plumelec, met aankomst ook op de top van deze bult.

Elise Delzenne (Lotto Soudal Ladies), in deze wedstrijd aan de slag bij een Franse selectie, probeerde het kort na het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 7,7 kilometer. Haar poging werd snel geneutraliseerd, waarna de rensters van Poitou-Charentes.Futuroscope.86 het heft in handen namen bij het aanvatten van de slotklim. Ze konden echter niet verhinderen dat de Australische Jenelle Crooks in de slotkilometer versnelde. Ook zij kon niet standhouden, waarna Majerus zich de snelste toonde voor Delzenne en Amélie Rivat. Anisha Vekemans was op de achttiende plaats de eerste Belgische.

Top 10: 1. Christine Majerus (Lux) 102 km/2u49:46 (gem. 36,049 km/u); 2. Elise Delzenne (Fra); 3. Amélie Rivat (Fra); 4. Eugenia Bujak (Pol) 0:03; 5. Rachel Neylan (Aus); 6. Martina Ritter (Oos); 7. Rasa Leleivyte (Lit); 8. Anna Sanchis (Spa); 9. Polona Batagelj (Slo); 10. Nicole Brändli (Zwi).

 

Rachel Neylan beloond na late uitval in GP Plumelec-Morbihan

Armitstead opnieuw de beste in Boels Rental Hills Classic

Armitstead opnieuw de beste in Boels Rental Hills Classic