Jolien D'hoore pakt winst in criterium Eeklo

Jolien D'hoore pakt winst in criterium Eeklo

In Eeklo stond vandaag het eerste criterium van het seizoen op het menu. De 43 deelneemsters moesten vijftien rondjes van drie kilometer afleggen. De Belgische kampioene Jolien D’hoore mocht achteraf met de bloemen zwaaien.

Iets voor half koers kwam de eerste echte aanval op gang. Anja Nobus kreeg met de Noorse Vibeke Dybwad en de Zweedse Sara Penton Scandinavisch gezelschap. Hoewel ze maximaal amper vijftien seconden voorsprong konden nemen, bleven deze drie toch een viertal ronden uit de greep van het peloton. Na de hergroepering volgde meteen een nieuwe poging met Jolien Verschueren en Jesse Vandenbulcke. Zij kregen nooit meer dan 150 meter bonus en werden net voor het ingaan van de slotronde tot de orde geroepen.
In de slotkilometer pakte Sarah Inghelbrecht uit met een ultieme poging, maar D’hoore counterde gevat en won met lengten voorsprong. De Italiaanse Elena Valentini pakte de tweede plaats, Inghelbrecht werd nog derde.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 45 km/1u09:25 (gem. 38,85 km/u); 2. Elena Valentini (Ita) 0:05; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Marie Flataas (Nor); 5. Dorottya Kanti (Hon); 6. Fiona Dutriaux (Fra); 7. Femke Verstichelen; 8. Miriam Bjørnsrud (Nor); 9. Anja Nobus; 10. Ana Paula Casetta (Bra).

 

Armitstead opnieuw de beste in Boels Rental Hills Classic

Armitstead opnieuw de beste in Boels Rental Hills Classic

Nathalie Bex: "Ik ben niet traag, maar win liever na een solo"

Nathalie Bex: "Ik ben niet traag, maar win liever na een solo"