Louisa Lobigs zorgt voor nieuwe Australische zege in Londerzeel

Louisa Lobigs zorgt voor nieuwe Australische zege in Londerzeel

Reeds in de tweede ronde viel de wedstrijd in Londerzeel-Malderen in de beslissende plooi. In twee fases kwam een achtkoppige leidersgroep tot stand. Eerst reden vijf meiden weg uit het peloton van 76 rensters, nog eens gevolgd door drie andere.

Australië was met Louisa Lobigs en Shannon Malseed, woensdag nog winnares in Le Bizet, goed vertegenwoordigd in de kopgroep. Daarnaast nog twee duo’s: voor Lensworld-Zannata-Etixx waren dat Kim De Baat en Kaat Hannes, voor Lares-Waowdeals waren Sarah Inghelbrecht en Monique van de Ree present voorin. Ook Celine Van Severen (Sprinters Malderen) wist ploegleider en wedstrijdorganisator Luc Steenackers tevreden te stellen met haar aanwezigheid. De absolute topper bij het achttal was echter nationaal kampioene Jolien D’hoore.

De acht hadden al snel gewonnen spel ten opzichte van het peloton. Vooral de Australische meisjes toonden zich heel actief. Zij probeerden om beurten aan te vallen en als er eens iemand anders versnelde, reden zij het gaatje weer dicht.

In de slotfase kreeg Van de Ree nog af te rekenen met een lekke band, waardoor ze voorin wegviel. Lobigs slaagde er in de laatste ronde in om de rest af te schudden en solo naar de zege te rijden. Bovendien was het haar maatje Malseed die de spurt om de tweede plaats regelde voor D’hoore. Hannes werd vierde, Inghelbrecht vijfde, Van Severen zesde en De Baat zevende. Van de Ree werd nog door een aantal rensters bijgehaald, maar troefde hen toch nog mooi af in de sprint om plaats acht.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Louisa Lobigs (Aus) 98 km/2u34:15 (gem. 37,4 km/u); 2. Shannon Malseed (Aus) 0:07; 3. Jolien D’hoore; 4. Kaat Hannes; 5. Sarah Inghelbrecht; 6. Celine Van Severen; 7. Kim De Baat 0:20; 8. Monique van de Ree 1:15; 9. Maaike Polspoel; 10. Dani Christmas (GBr).

 

Guarnier wint Ronde van Californië, slotrit voor Wild

Ritzege voor Marianne Vos in Californië

Ritzege voor Marianne Vos in Californië