Guarnier wint Ronde van Californië, slotrit voor Wild

De Amerikaanse kampioene Megan Guarnier (Boels Dolmans) is eindwinnares van de Ronde van Californië (Women’s World Tour). De slotrit werd gewonnen door Kirsten Wild (Hitec Products).

De eindzege van Guarnier kwam in de slotrit, een criterium over 66 kilometer in de straten van Sacramento, nooit in gevaar. De Amerikaanse pakte onderweg nog drie bonificatieseconden mee, voor de rest was er geen enkele aanvalspoging die enige ruimte kreeg. In de slotkilometers waren het vooral de rensters van UnitedHealthcare die het peloton gesloten hielden. Hun sprintster Coryn Rivera kon het echter niet afmaken. Het was Wild die de dagzege pakte voor Lisa Brennauer, Marianne Vos, Rivera en Amy Pieters.
Guarnier neemt de leidersplaats in de Women’s World Tour over van haar teamgenote en wereldkampioene Elizabeth Armitstead.

Top 10 rit: 1.Kirsten Wild (Ned/Hitec Products) 66 km/1u35:10 (gem. 41,611 km/u); 2. Lisa Brennauer (Dui); 3. Marianne Vos (Ned); 4. Coryn Rivera (USA); 5. Amy Pieters (Ned); 6. Valentina Scandolara (Ita); 7. Ruth Winder (USA); 8. Ilaria Sanguineti (Ita); 9. Chantal Blaak (Ned); 10. Joanne Kiesanowski (NZl).

Top 10 eindstand: 1. Megan Guarnier (USA/Boels Dolmans) 8u00:31; 2. Kristin Armstrong (USA) 0:17; 3. Evelyn Stevens (USA) 0:28; 4. Marianne Vos (Ned) 0:42; 5. Leah Thomas (USA) 0:56; 6. Chloe Dygert (USA) 0:59; 7. Katie Hall (USA) 1:01; 8. Emma Johansson (Zwe) 1:02; 9. Coryn Rivera (USA) 1:07; 10. Lauren Stephens (USA) 1:25.

 

 

Nathalie Bex: "Ik ben niet traag, maar win liever na een solo"

Nathalie Bex: "Ik ben niet traag, maar win liever na een solo"

Louisa Lobigs zorgt voor nieuwe Australische zege in Londerzeel

Louisa Lobigs zorgt voor nieuwe Australische zege in Londerzeel