Ritzege voor Marianne Vos in Californië

Ritzege voor Marianne Vos in Californië

Marianne Vos heeft haar eerste zege in de dit seizoen opgestarte Women’s World Tour beet. In de sprint op het einde van de derde etappe in de Ronde van Californië was ze sneller dan Coryn Rivera en Emma Johansson. Megan Guarnier begint zondag als leidster aan de slotrit.

Guarnier pakte onderweg drie bonificatieseconden mee en tekende even later ook present in wat een gevaarlijke aanval leek. Op de top van een klim demarreerde Mara Abbott als eerste, na een korte solo kreeg ze het gezelschap van Guarnier, Johansson, Kristin Armstrong, Katie Hall, Evelyn Stevens, Alena Amialiusik en Eri Yonamine. Abbott werd even later achtergelaten, de andere zeven namen 1:15 voorsprong. Toen de verstandhouding verloren ging, kwam het eerste peloton echter snel terug. In de plaatselijke ronden in Santa Rosa waren er nog enkele aanvalspogingen, maar uiteindelijk kwam het toch tot een groepssprint. Daarin toonde Vos, eerder dit seizoen al winnares in de Pajot Hills Classic en de 7-Dorpenomloop Aalburg, zich de snelste.

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Marianne Vos (Ned/Rabo Liv) 111 km/2u52:51 (gem. 38,531 km/u); 2. Coryn Rivera (USA); 3. Emma Johansson (Zwe); 4. Megan Guarnier (USA); 5. Brianna Walle (USA); 6. Alena Amialiusik (WRu); 7. Heather Fischer (USA); 8. Chloe Dygert (USA); 9. Lauren Stephens (USA); 10. Danielle King (GBr).

Top 10 stand: 1. Megan Guarnier (USA/Boels Dolmans) 6u25:24; 2. Kristin Armstrong (USA) 0:15; 3. Evelyn Stevens (USA) 0:25; 4. Marianne Vos (Ned) 0:43; 5. Coryn Rivera (USA) 0:44; 6. Leah Thomas (USA) 0:47; 7. Katie Hall (USA) 0:52; 8. Chloe Dygert (USA) 0:56; 9. Emma Johansson (Zwe) 1:01; 10. Shara Gillow (Aus) 1:06.

Louisa Lobigs zorgt voor nieuwe Australische zege in Londerzeel

Louisa Lobigs zorgt voor nieuwe Australische zege in Londerzeel

Megan Guarnier beste in openingsrit Tour of California

Megan Guarnier beste in openingsrit Tour of California