Australische Malseed zuchtje sneller dan Sarah Inghelbrecht in Le Bizet

Australische Malseed zuchtje sneller dan Sarah Inghelbrecht in Le Bizet

39 rensters gingen van start in het Waalse grensplaatsje Le Bizet, waar een Australische afvaardiging de wedstrijd kleur gaf.

In de openingsronde liet Jenelle Crooks zich gelden in het gezelschap van Liliane Leenknegt, maar menens werd het pas in de derde van acht af te leggen ronden toen opnieuw Jenelle Crooks met haar landgenoten Shannon Malseed en Louisa Lobigs, de gewezen Franse kampioene Elise Delzenne en de Belgen Lensy Debboudt en Sarah Inghelbrecht vaart maakten. De voorsprong van dit zestal groeide snel tot boven de minuut. In de finale poogden de Australische meisjes om beurten te demarreren, maar het zestal bleef samen. In de spurt won Shannon Malseed nipt het pleit voor Sarah Inghelbrecht en Elise Delzenne.

“Dit is een gemiste kans”, vertelde Sarah Ingelbrecht voorbij de streep. De West-Vlaamse van Lares-Waowdeals won maandag in De Pinte de pelotonspurt voor de vijfde plaats en sprintte ook deze keer mee in de frontlinie. “Het verschil bedroeg een klein half wiel. De jongste weken ben ik goed op dreef en die eerste zege kan eigenlijk niet uitblijven. Vooral mijn sprint is tegenover de voorbije jaren enorm verbeterd. Alleen blijft het wachten op een uitschieter.”

Shannon Malseed, die in het begin van het seizoen de beste was in het kampioenschap van Oceanië, was dan weer tevreden met haar zege. “Dit is mijn eerste Europese zege en dat heeft voor mij toch heel wat te betekenen. Het is een mooie bekroning van een Europese campagne. Binnen een tweetal weken keren we terug naar Australië”, vertelde de 21-jarige winnares.

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Shannon Malseed (Aus) 65 km/1u36:00; 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Elise Delzenne (Fra); 4. Lensy Debboudt; 5. Jenelle Crooks (Aus); 6. Louisa Lobigs (Aus); 7. Pia De Quint 3:27; 8. Joyce Vanderbeken; 9. Carolien Haers; 10. Paz Bash (Isr).

 

Megan Guarnier beste in openingsrit Tour of California

Megan Guarnier beste in openingsrit Tour of California

Jolien D'hoore: "Met mijn pistebenen wil ik scoren in Rio en... Qatar"

Jolien D'hoore: "Met mijn pistebenen wil ik scoren in Rio en... Qatar"