Davy Wijnant: "Tevreden over eerste maanden van seizoen"

Davy Wijnant: "Tevreden over eerste maanden van seizoen"

Het zijn drukke tijden op de nationale kalender voor de dames. Zo werden in het voorbije pinksterweekend drie wedstrijden op vier dagen afgewerkt: vrijdag Puivelde, zondag Boortmeerbeek en maandag De Pinte.

Opvallende vaststelling: hoewel er geen concurrentie was van wedstrijden op de UCI-kalender kwamen in de drie genoemde wedstrijden nauwelijks meisjes van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or aan de start. Telkens één om precies te zijn: Jessy Druyts in Puivelde, haar zus Demmy in Boortmeerbeek en thuisrijdster Fien Delbaere in De Pinte.

“Dat oogt weinig voor een op en top Vlaamse ploeg, maar onze rensters zitten momenteel in een vooraf ingeplande rustperiode”, verduidelijkt ploegleider Davy Wijnant. “Je mag niet vergeten dat we een heel jonge ploeg hebben. We hebben in het begin van het seizoen heel wat grote wedstrijden gereden en dan moet je op tijd ook even rusten. Dit is daarvoor een ideale periode. Eind deze maand nemen we met de Boels Rentals Hills Classic de draad weer op en dan gaat het in een ijltempo door tot een eind in augustus.”

Wijnant toont zich tevreden over wat hij al van zijn ploeg heeft gezien dit seizoen. “Gezien de jeugdige leeftijd van onze rensters mag je geen wonderen verwachten. Een hele rist overwinningen boeken is ook niet onze doelstelling. Belangrijk voor ons is dat we onze meisjes progressie zien maken en ik denk te mogen zeggen dat verscheidene onder hen dat dit jaar al hebben gedaan.”

Foto Paul Hinninck

Jolien D'hoore: "Met mijn pistebenen wil ik scoren in Rio en... Qatar"

Jolien D'hoore: "Met mijn pistebenen wil ik scoren in Rio en... Qatar"

Jolien D'hoore boekt in De Pinte eerste zege van seizoen

Jolien D'hoore boekt in De Pinte eerste zege van seizoen