Jolien D'hoore boekt in De Pinte eerste zege van seizoen

Jolien D'hoore boekt in De Pinte eerste zege van seizoen

Belgisch kampioene Jolien D’hoore heeft in De Pinte haar eerste zege van het wegseizoen geboekt. In een sprint met twee versloeg ze de Française Elise Delzenne, zondag nog de beste in Boortmeerbeek.

De vele toeschouwers zagen 65 rensters aan de start verschijnen. Aanvalspogingen waren er genoeg, maar een belangrijke kloof slaan bleek niet evident. Iets voor half koers slaagde Nathalie Verschelden (Keukens Redant) er toch in om twintig seconden voorsprong te nemen, waarna ze een tweetal ronden voorop kon blijven. Op goed drie ronden van het einde kregen de Israëlische Paz Bash (Autoglas Wetteren), Mieke Leeman (Isorex) en de Argentijnse Talia Aguirre (Xirayas de San Luis) even wat ruimte. Zij namen dertig seconden voorsprong, maar nog voor het ingaan van de slotronde werden ook zij weer gegrepen.

De beslissing viel even later toen D’hoore (Wiggle High5), Delzenne (Lotto Soudal Ladies), Ellen Van Loy (Young Telenet Fidea) en Shana Van Glabeke (Lares-Waowdeals) versnelden. In de slotkilometers toonden D’hoore en Delzenne zich net iets sterker dan hun twee medevluchters, in de sprint haalde D’hoore het met sprekend gemak om voor de derde keer te winnen in De Pinte. Van Loy pakte de derde podiumplaats voor Van Glabeke, Sarah Inghelbrecht was de snelste van het peloton.

Vooraf had ook de jeugd al een wedstrijd afgewerkt. Nathalie Bex won afgescheiden voor Lotte Rotman en Febe Schokkaert, Luca De Langhe werd vierde en eerste nieuwelinge.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 84 km/2u10:45 (gem. 38,22 km/u); 2. Elise Delzenne (Fra) 0:03; 3. Ellen Van Loy 0:06; 4. Shana Van Glabeke 0:10; 5. Sarah Inghelbrecht 0:58; 6. Kim De Baat; 7. Kaat Van der Meulen; 8. Pia De Quint; 9. Chantal Hoffmann (Lux); 10. Talia Aguirre (Arg).

 

Davy Wijnant: "Tevreden over eerste maanden van seizoen"

Davy Wijnant: "Tevreden over eerste maanden van seizoen"

Elise Delzenne solo naar winst in Boortmeerbeek

Elise Delzenne solo naar winst in Boortmeerbeek