Elise Delzenne solo naar winst in Boortmeerbeek

Elise Delzenne solo naar winst in Boortmeerbeek

Tijdens het drukke weekend op de nationale kalender maakten de vrouwen op pinksterzondag hun opwachting in Boortmeerbeek. In deze wedstrijd, tevens het kampioenschap van Vlaams-Brabant, kwamen 80 rensters aan de start.

Reeds in de vierde van twintig af te leggen ronden kozen drie rensters het hazenpad. Elise Delzenne (Lotto Soudal Ladies), Celine Van Severen (Sprinters Malderen) en Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) moesten stevig aan de bak om een deftige voorsprong bijeen te fietsen. Er kwam een reactie van Else Belmans en Lensy Debboudt, maar zij slaagden er niet in om de kloof te dichten en werden weer gegrepen door het peloton. Eenmaal de drie een voorsprong van één minuut hadden, liet de rest begaan en het verschil liep op tot 3:30.

Op drie ronden van het einde kwam er toch nog een serieuze reactie. Lotte Kopecky, Anisha Vekemans, Demmy Druyts, Lensy Debboudt, Maaike Polspoel en Pia De Quint knabbelden nog een groot deel van de voorsprong af, maar de kloof bleef te groot om de drie vooraan nog echt te kunnen bedreigen.

Elise Delzenne liet voorin haar metgezellen in de laatste ronde nog in de steek en kwam solo als winnares over de finish. Als renster van Lotto Soudal Ladies en bovendien inwoonster van Merchtem kroonde de voormalige Franse kampioene zich nu tot kampioene van Vlaams-Brabant. Celine Van Severen pakte de tweede plaats voor Sarah Inghelbrecht. Maaike Polspoel en Shana Van Glabeke pakten respectievelijk zilver en brons in de provinciale titelstrijd.

Voorafgaand was er ook een wedstrijd voor jeugd, waarin Lotte Rotman de overwinning behaalde.  

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Elise Delzenne (Fra/Lotto Soudal Ladies) 100 km/2u34:00 (gem. 38,4 km/u); 2. Celine Van Severen 0:39; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Lotte Kopecky 1:44; 5. Anisha Vekemans 1:47; 6. Demmy Druyts; 7. Lensy Debboudt; 8. Maaike Polspoel; 9. Pia De Quint; 10. Nathalie Verschelden 2:19.

 

Jolien D'hoore boekt in De Pinte eerste zege van seizoen

Jolien D'hoore boekt in De Pinte eerste zege van seizoen

Trixi Worrack hoopt op Spelen in Rio