Trixi Worrack hoopt op Spelen in Rio

Op 20 maart kwam Trixi Worrack zwaar ten val tijdens de Trofeo Alfredo Binda. Met onder meer een gescheurde linkernier, een gebroken rib en levensbedreigend bloedverlies werd de 34-jarige Duitse kampioene afgevoerd, waarna haar nier tijdens een spoedoperatie moest worden verwijderd. Nauwelijks twee maanden later heeft de renster van Canyon SRAM de training hervat, ze hoopt zelfs op deelname aan de Olympische Spelen van Rio.

“Twee weken geleden stapte ik onder toezicht van de behandelende arts voor het eerst op de hometrainer voor een test”, zegt Worrack, begin dit seizoen nog winnares van de Ronde van Qatar, op haar website. “Vervolgens kreeg ik groen licht om de training te hervatten. De eerste week bleef dat beperkt tot sessies van maximaal één uur, nu zit ik al aan trainingen tot drie uur, weliswaar zonder intensiteit of interval. Mijn bloed en resterende nier worden heel regelmatig getest om te zien hoever ik al mag gaan. Mentaal zit het goed, ik heb ook geen angst om opnieuw te vallen.”

Worrack ziet een terugkeer in het peloton tegen midden juni als een realistisch doel. “Op voorwaarde dat alles op dezelfde manier in positieve zin blijft evolueren, zowel qua training als op vlak van herstel en testresultaten”, verklaart ze. “Ik moet gezond blijven en mag geen terugval kennen, dat besef ik, maar ik denk positief. Hoe dan ook wil ik pas terugkeren in het peloton als ik echt competitief ben. Ik wil niet zomaar meerijden en achteraan het pak finishen. Als ik eind juni kan deelnemen aan het Duitse kampioenschap zullen ik en de bondscoach een beter idee krijgen over hoe het met mijn conditie gesteld is en of de Spelen haalbaar zijn.”

 

Elise Delzenne solo naar winst in Boortmeerbeek

Elise Delzenne solo naar winst in Boortmeerbeek

Lotte Kopecky wint Puivelde Koerse

Lotte Kopecky wint Puivelde Koerse