Lotte Kopecky wint Puivelde Koerse

Lotte Kopecky wint Puivelde Koerse

Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) heeft Puivelde Koerse op haar naam geschreven. In een sprint met vijf was de Belgische kampioene bij de beloften sneller dan de Nederlandse Kelly Markus (Lares-Waowdeals), de Argentijnse Estefania Pilz (Xirayas de San Luis), Kaat Van der Meulen (Lensworld-Zannata-Etixx) en Celine Van Severen (De Sprinters Malderen).

Voor deze avondkoers kwamen 71 rensters opdagen. Zeven van hen trokken al meteen in de eerste ronde ten aanval: Pia De Quint, Monique van de Ree, Ana Paula Casetta, de winnares van vorig jaar Anisha Vekemans, Evelien Deltombe, Talia Aguirre en Maria Alvarez. Ze namen 25 seconden voorsprong, maar in de vijfde van zeventien ronden werden ze weer gegrepen.
Een ronde later werd de aanzet gegeven voor wat de beslissende ontsnapping zou blijken. Van der Meulen nam de derde van acht premiespurten voor haar rekening en meteen daarna vormde zich een kopgroep met naast Van der Meulen ook nog Kopecky, Markus, Pilz en Van Severen. De samenwerking was voorbeeldig en al snel liepen deze vijf bijna anderhalve minuut uit op het peloton. De resterende premies werden mooi verdeeld en de voorsprong bleef intact.

Op iets meer dan 25 kilometer van de finish kwam er nog een reactie van Elise Delzenne en Julia Sanchez, maar veel naderen deden ze niet. Pas toen het speculeren in de kopgroep begon, kwamen ze in de slotronde nog gevaarlijk dichtbij. De vijf hielden de situatie echter onder controle en sprintten voor de overwinning. Kopecky was de snelste en boekte na zeges in Zwevezele, het BK tijdrijden bij de beloften en vorige zondag nog de Trofee Maarten Wynants haar vierde overwinning van het seizoen.

“We hadden een geruststellende voorsprong en dan is het niet abnormaal dat er in de slotkilometers wat naar mekaar wordt gekeken”, zei Kopecky. “Ik wist dat het met de stevige wind belangrijk was om de sprint aan de rechterkant van de weg aan te gaan. Zo kon ik Kelly goed opvangen en met een toch vrij duidelijk verschil zegevieren.”

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) 90 km/2u16:00 (gem. 39,24 km/u); 2. Kelly Markus (Ned); 3. Estefania Pilz (Arg); 4. Kaat Van der Meulen 0:04; 5. Celine Van Severen 0:08; 6. Elise Delzenne (Fra) 0:12; 7. Julia Sanchez (Arg) 0:31; 8. Anisha Vekemans 1:05; 9. Fiona Dutriaux (Fra); 10. Monique van de Ree (Ned).

 

Trixi Worrack hoopt op Spelen in Rio

Annelies Van Doorslaer: "Ik koers enkel nog voor het plezier"

Annelies Van Doorslaer: "Ik koers enkel nog voor het plezier"