Lensworld-Zannata-Etixx en Lotto Soudal Ladies in Giro Rosa

Met Lensworld-Zannata-Etixx en Lotto Soudal Ladies zullen twee Belgische teams op 1 juli aan de start staan van de Ronde van Italië, de belangrijkste rittenkoers in het dameswielrennen.

De organisatoren maakten woensdag de lijst van 24 teams bekend. Gezien het belang van de wedstrijd is zowat de hele wereldtop erbij. Thuisland Italië levert zeven teams: Alé Cipollini, Aromitalia-Vaiano-Fondriest, Bepink, Inpa-Bianchi, Servetto-Footon, SC Michela Fanini en Top Girls Fassa Bortolo. Nederland staat met drie ploegen op de startlijst: Boels Dolmans, Rabo Liv en Liv-Plantur. Naast België komen er ook twee ploegen uit Duitsland (Canyon-SRAM en Cervélo-Bigla), de Verenigde Staten (Cylance Pro Cycling en Hagens Berman-Supermint) en Spanje (Bizkaia-Durango en Lointek). Tot slot zijn er nog BTC City Ljubljana (Slovenië), Wiggle High5 (Groot-Brittannië), Astana (Kazachstan), Hitec Products (Noorwegen), Poitou-Charentes.Futuroscope.86 (Frankrijk) en Xirayas de San Luis (Argentinië).
De Giro Rosa wordt gereden van 1 tot en met 10 juli.

Annelies Van Doorslaer: "Ik koers enkel nog voor het plezier"

Annelies Van Doorslaer: "Ik koers enkel nog voor het plezier"

Elke Vanhoof zesde in World Cup Papendal en quasi zeker van ticket voor Spelen

Elke Vanhoof zesde in World Cup Papendal en quasi zeker van ticket voor Spelen