Nederlandse Bryony van Velzen pakt in Sinaai opnieuw winst op Belgische bodem

Nederlandse Bryony van Velzen pakt in Sinaai opnieuw winst op Belgische bodem

Amper twee weken na haar zege in Haaltert was de 19-jarige Nederlandse Bryony van Velzen opnieuw de beste in België. Deze keer liet ze het volledige pak achter zich in Sinaai.

Nadat Annelies Dom, aan haar eerste wedstrijd toe sinds de in Gent-Wevelgem opgelopen elleboogbreuk, en de Argentijnse Estefania Pilz vijf ronden in de aanval hadden gereden, ontsnapten Lensy Debboudt en Kaat Van der Meulen. De samenwerking bij de twee ex-ploeggenotes verliep perfect, maar een grote voorsprong kregen ze niet van het peloton. Het parcours met kaarsrechte wegen zorgde ervoor dat de twee nooit uit het gezichtsveld verdwenen.

Hoewel heel wat toeschouwers zich reeds opmaakten voor een duel tussen de twee Oost-Vlaamse meiden kwam het toch tot een hergroepering. Maar nog was Debboudts honger niet gestild, want op twee kilometer van het einde waagde ze een nieuwe kans, nu in het gezelschap van Maaike Polspoel. Ook deze uitval mocht niet zijn. Een massasprint moest het verdict vellen. Bryony van Velzen toonde zich de snelste voor Kaat Van der Meulen en Sarah Inghelbrecht.

De wedstrijd gold tevens als Belgisch kampioenschap voor studenten. Elise Vander Sande (Keukens Redant) mocht deze titel op zak steken. Mieke Docx en Evelien Deltombe werden respectievelijk tweede en derde.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Bryony van Velzen (Ned/WV De Jonge Renner) 87 km/2u14 (gem. 38,96 km/u); 2. Kaat Van der Meulen; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Elise Vander Sande; 5. Kyara Stijns (Ned); 6. Molly Meyvisch; 7. Annelies Van Doorslaer; 8. Anouk Rijff (Ned); 9. Lizzy Witlox (Ned); 10. Sylvia Debboudt.

 

Ludwig Willems: "Jessie Daams heeft me aangenaam verrast dit voorjaar"

Ludwig Willems: "Jessie Daams heeft me aangenaam verrast dit voorjaar"

Nationale tijdrittitels voor Kopecky, Bex en Bossuyt

Nationale tijdrittitels voor Kopecky, Bex en Bossuyt