Nationale tijdrittitels voor Kopecky, Bex en Bossuyt

Nationale tijdrittitels voor Kopecky, Bex en Bossuyt

Geen verrassingen op het BK tijdrijden voor de jeugd in Borlo. Alle favorietes deden wat van hen werd verwacht, de nationale titel op zak steken.

Jammerlijk feit bij de beloften (U23), slechts zes meisjes kwamen aan de start. Bovendien pakte Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) met overmacht de titel. De zes rensters startten om de minuut, Kopecky als laatste, maar ze was wel de eerste die een eindtijd neerzette. Tweede werd Lenny Druyts (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) op 2:51 van Kopecky. Jesse Vandenbulcke (Lares-Waowdeals) gaf als derde 3:11 toe.

Topfavoriete Nathalie Bex maakte bij de junioren haar favorietenrol ook al duidelijk waar. Als laatste gestart dook ze nog eens 48 seconden onder de tot dan beste tijd van Noa Selosse, die als eerstejaars mooi tweede werd. Met Chayenne Vranken pakte op 53 seconden nog een eerstejaars de derde plaats.

Bij de nieuwelingen veroverde Shari Bossuyt ook al met ruim verschil de Belgische titel. Aan de finish deed ze 57 seconden beter dan Luna Renders. Britt Verbeek mocht als derde mee op het podium, zij gaf 1:12 toe op Bossuyt.

De dames elite rijden hun BK tijdrijden op 24 juni in Postel.

Foto's MVH

Nederlandse Bryony van Velzen pakt in Sinaai opnieuw winst op Belgische bodem

Nederlandse Bryony van Velzen pakt in Sinaai opnieuw winst op Belgische bodem

Eindwinst Festival Elsy Jacobs voor Niewiadoma na solozege in slotrit