Liesbet De Vocht: "Rechtstreekse televisie voor herhaling vatbaar"

Voor de eerste keer kon ook de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen rechtstreeks op televisie worden gevolgd. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Belgische vrouwenwielrennen. 

De VRT maakte bekend dat meer dan 200.000 kijkers de vrouwenwedstrijd hebben gevolgd. Gemiddeld waren er 106.371 kijkers, bij de aankomst piekten de kijkcijfers naar 212.438. Liesbet De Vocht, die optrad als co-commentator van Ruben Van Gucht, hoopt in ieder geval dat de trein is vertrokken. “Het verloop van de wedstrijd en de spannende eindspurt leenden zich uitstekend voor rechtstreekse televisie. Ik hoop dat we een hele hoop twijfelaars hebben kunnen overtuigen dat vrouwenwielrennen echt wel best te genieten valt. Voor mijn part is deze primeur voor herhaling vatbaar”, vertelt de gewezen Belgische kampioene. 
“Het zou mooi zijn als er nog meer wedstrijden die samenvallen met de mannenkoersen ook rechtstreeks worden uitgezonden. Gewoonweg omdat bij deze combinatie de middelen voorhanden zijn. En dan denk ik aan de andere koersen van Flanders Classics zoals de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem.”

Ritzege Chantal Blaak in Energiewacht Tour

Giorgia Bronzini wint voor derde maal in Dottenijs

Giorgia Bronzini wint voor derde maal in Dottenijs