Kirsten Wild snelste in Tour de Yorkshire

Kirsten Wild (Hitec Products) heeft in het Britse Doncaster de eerste editie van de Tour de Yorkshire gewonnen door in een pelotonsprint Lucy Garner en Floortje Mackaij te verslaan. De Nederlandse houdt aan haar zege een winstpremie van 20.000 euro over, de hoogste ooit in een dameswedstrijd.

Het hoge prijzengeld lokte verscheidene toppers naar startplaats Otley, thuishaven van wereldkampioene Elizabeth Armitstead. De Zwitserse Doris Schweizer had er wel zin in en trok al vroeg alleen in de aanval om halverwege de wedstrijd maximaal iets meer dan drie minuten voorsprong te nemen. Stevig achtervolgingswerk deed die bonus smelten en op een klim aan Conisbrough Castle was het Armitstead, voor de gelegenheid ondergebracht in een Britse ploeg, die samen met de Canadese Leah Kirchmann de sprong naar voren maakte. 
Met vijftien kilometer te gaan hadden de drie leiders iets meer dan een minuut voorsprong, maar de georganiseerde jacht van Hitec Products zorgde ervoor dat het drietal op iets meer dan twee kilometer van de finish werd gegrepen. Wild bedankte voor het vertrouwen van haar ploeggenotes door vrij vlot de sprint te winnen.

Top 10: 1. Kirsten Wild (Ned/Hitec Products) 136 km/3u22:26 (gem. 40,013 km/u); 2. Lucy Garner (GBr); 3. Floortje Mackaij (Ned); 4. Alice Barnes (GBr); 5. Marta Bastianelli (Ita); 6. Anna Trevisi (Ita); 7. Jennifer George (GBr); 8. Nicola Juniper (GBr); 9. Nicole Moerig (Aus); 10. Evie Richards (GBr).

Zege en leidersplaats voor Lotta Lepistö in Festival Elsy Jacobs

Ann-Sophie Duyck wint tijdrit in Gracia Orlova