Chileense Paola Munoz wint in Oost-Vlaams kampioenschap

Chileense Paola Munoz wint in Oost-Vlaams kampioenschap

Ondanks de grote internationale activiteit dit weekend passeerden toch maar mooi 82 rensters de inschrijvingstafel in Schellebelle. Deze nationale wedstrijd gold tevens als provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen en dat zorgde ervoor dat teams als Autoglas Wetteren en Isorex zowat ‘au grand complet’ aan de start verschenen.

Halverwege de wedstrijd vormde zich een kopgroep van vier met daarbij slechts één landgenote, Else Belmans (Autoglas Wetteren). Verder maakten haar Israëlische ploeggenote Paz Bash, de Finse Laura Vainionpää (Isorex) en de Chileense Paola Munoz (Xirayas de San Luis) deel uit van het viertal. De samenwerking verliep vlot en ze fietsten al snel een voorsprong van om en bij de minuut bijeen. Enkel de eerder gevallen Lensy Debboudt waagde de jump naar voren, maar slaagde niet in haar opzet.
Er kwam geen gevaar meer voor de leidsters en het was Paola Munoz die zich de snelste toonde voor Laura Vainionpää. De Finse pakte daarmee als lid van het Oost-Vlaamse Isorex de provinciale titel. Else Belmans werd derde, Paz Bash vierde. Op 25 seconden bleef Carolien Haers als vijfde net uit de greep van het peloton, waarvan Fiona Dutriaux de snelste was.

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Paola Munoz (Chi/Xirayas de San Luis) 85,4 km/2u15:13 (gem. 37,76 km/u); 2. Laura Vainionpää (Fin); 3. Else Belmans; 4. Paz Bash (Isr); 5. Carolien Haers 0:25; 6. Fiona Dutriaux (Fra) 0:28; 7. Julia Sanchez (Arg); 8. Kaat Van der Meulen; 9. Melanie Wotsch (Dui); 10. Emma Ahlstrand (Zwe).

 

Eindwinst Festival Elsy Jacobs voor Niewiadoma na solozege in slotrit

Zege en leidersplaats voor Lotta Lepistö in Festival Elsy Jacobs