Italiaanse Barbara Guarischi klopt Floortje Mackaij in Omloop van Borsele

Italiaanse Barbara Guarischi klopt Floortje Mackaij in Omloop van Borsele

De Nederlandse toppers waren niet aan het feest in de Omloop van Borsele (1.1). De zege ging naar de Italiaanse Barbara Guarischi (Canyon SRAM Racing). Zij was de snelste in de spurt van een omvangrijke kopgroep. De Nederlandse Floortje Mackaij (Team Liv Plantur) en de Luxemburgse kampioene Christine Majerus (Boels-Dolmans) eindigden respectievelijk tweede en derde.

De wedstrijd kende een snelle start en mede door de wind werd het peloton snel uit elkaar geranseld. Voorin vormde zich een omvangrijke kopgroep die een voorsprong van net geen minuut bij elkaar kon fietsen, maar uiteindelijk kwam alles weer samen. In het zicht van de vier lokale ronden waagden Ilona Hoeksma en Evy Kuijpers zich aan een uitval, maar meer dan 25 seconden voorsprong kregen ze niet.
De beslissing werd in de eerste lokale ronde ingeluid toen Riejanne Markus versnelde. In schuifjes raakten uiteindelijk 22 rensters voorop, met daarbij grote namen als Lucinda Brand, Guarischi, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Mackaij, Majerus en Annemiek van Vleuten. Lotto Soudal Ladies werd vertegenwoordigd door Anouk Rijff, Lensworld-Zannata-Etixx had met Nina Kessler, Oksana Kozonchuk en Maria Giulia Confalonieri zelfs drie pionnen mee.

Vera Koedooder waagde op vijf kilometer van de streep haar kans, maar werd snel tot de orde geroepen. Even later versnelde Brand, maar ook de Nederlandse kampioene hield niet stand tot de finish. Een spurt dan maar en hierin toonde Barbara Guarischi haar snelle benen. De Belgische rensters speelden op geen enkel moment een rol van betekenis. Vrijdag had Lisa Brennauer, ook al van Canyon SRAM Racing, de tijdrit in Borsele gewonnen.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Barbara Guarischi (Ita/Canyon SRAM Racing) 137 km/3u29:28 (gem. 39,185 km/u); 2. Floortje Mackaij (Ned); 3. Christine Majerus (Lux); 4. Nina Kessler (Ned); 5. Eugenia Bujak (Pol); 6. Chantal Blaak (Ned); 7. Lucinda Brand (Ned); 8. Elena Cecchini (Ita); 9. Annemiek van Vleuten (Ned); 10. Anouk Rijff (Ned).

 

 

Majerus wint, Vos komt ten val in eindspurt in Boezinge

Majerus wint, Vos komt ten val in eindspurt in Boezinge

Anna van der Breggen opnieuw beste in Waalse Pijl

Anna van der Breggen opnieuw beste in Waalse Pijl