Niewiadoma wint Ronde van Gelderland, Decroix derde

Niewiadoma wint Ronde van Gelderland, Decroix derde

Succesvol weekend voor de dames van Rabo Liv. Na de zege van Anna van der Breggen in de Omloop van de IJsseldelta op zaterdag won de Poolse Europese kampioene bij de beloften Katarzyna Niewiadoma in Apeldoorn de Ronde van Gelderland. In een sprint met drie versloeg ze Natalie van Gogh en Lieselot Decroix (Lotto Soudal).

Alexandra Nessmar (Lares-Waowdeals) mengde zich met Janicke Gunvaldsen en Esther van Veen in een vroege vlucht, maar erg veel ruimte kregen ze niet. Het peloton viel enkele keren uiteen in meerdere stukken, maar vaak liep het weer samen. Ook toen een kopgroep van negen ontstond met onder meer toen al Niewiadoma, Anouk Rijff (Lotto Soudal) en Kelly Druyts (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or). Het was het achtervolgingswerk van Lensworld-Zannata-Etixx dat die poging snel deed stranden.
De Poolse Anna Plichta mocht langer van enige vrijheid genieten. In haar eentje liep ze tot 2:40 uit, maar toen Rabo Liv het peloton op sleeptouw nam, zakte haar voorsprong zienderogen en volgde ook de hergroepering. In de slotkilometers konden Niewiadoma, Van Gogh en Decroix alsnog een kloofje slaan, waarna de Poolse zich ondanks een loshangend en dus wapperend vestje de snelste toonde. Marianne Vos won even later de sprint van het peloton en kwam als ploeggenote van Niewiadoma met gebalde vuist over de finish.

Foto MVH

Top 10: 1. Katarzyna Niewiadoma (Pol/Rabo Liv) 3u30:46; 2. Natalie van Gogh (Ned); 3. Lieselot Decroix; 4. Marianne Vos (Ned) 0:05; 5. Lucy Garner (GBr); 6. Nina Kessler (Ned); 7. Eugenia Bujak (Pol); 8. Mia Radotic (Kro); 9. Chanella Stougje (Ned); 10. Floortje Mackaij (Ned).

 

Anna van der Breggen opnieuw beste in Waalse Pijl

Anna van der Breggen opnieuw beste in Waalse Pijl

Bryony van Velzen solo naar winst in Haaltert

Bryony van Velzen solo naar winst in Haaltert