Bryony van Velzen solo naar winst in Haaltert

Bryony van Velzen solo naar winst in Haaltert

De jonge Nederlandse Bryony van Velzen heeft de nationale wedstrijd in Haaltert gewonnen na een solo in de slotfase. In de sprint om de tweede plaats toonde Jessy Druyts zich sneller dan Kaat Van der Meulen.

Er meldden zich 98 rensters aan de inschrijvingstafel. In de derde van dertien ronden kozen Jessy Druyts, Fiona Dutriaux, Pia De Quint en Nathalie Verschelden voor het offensief. Met een maximale voorsprong van 35 seconden bleven ze een kleine dertig kilometer voorop. Vervolgens kon Else Belmans solo een bonus van driekwart minuut opbouwen, maar na twee ronden moest ook zij buigen voor het peloton.
Met een kleine twintig kilometer te gaan versnelde dan Van Velzen. De jonge Nederlandse uit Sittard – pas op 14 mei wordt ze twintig – reed ook driekwart minuut weg van het peloton en hield daar aan de finish nog vijftien seconden van over. In de massasprint met de tweede plaats als inzet bleek Jessy Druyts duidelijk de snelste.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Bryony van Velzen (Ned/WV De Jonge Renner) 96,2 km/2u40:43 (gem. 35,8 km/u); 2. Jessy Druyts 0:15; 3. Kaat Van der Meulen 0:17; 4. Fiona Dutriaux (Fra); 5. Shana Van Glabeke 0:18; 6. Lisa Küllmer (Dui); 7. Sara Penton (Zwe); 8. Daniela Gass (Dui); 9. Pia De Quint; 10. Kyara Stijns (Ned).

 

Niewiadoma wint Ronde van Gelderland, Decroix derde

Niewiadoma wint Ronde van Gelderland, Decroix derde

Johansson wint Emakumeen Bira, slotrit voor Guarnier