Giorgia Bronzini bezorgt Wiggle High5 derde succes op rij in Spanje

Wiggle High5 stapelt de successen op in de Spaanse rittenkoers Emakumeen Bira. Na de twee ritoverwinningen van Emma Johansson was het zaterdag de beurt aan de Italiaanse Giorgia Bronzini. Johansson verstevigde haar leidersplaats door onderweg vijf bonificatieseconden te sprokkelen.

Het verhaal van de derde rit met start en aankomst in Berriatua werd vooral geschreven door Karol-Ann Canuel. De Canadese van Boels Dolmans ontsnapte ongeveer halverwege de rit en pakte maximaal bijna een minuut voorsprong. Niet genoeg, want op een zevental kilometer van de finish werd ze tot de orde geroepen. Een ruime kopgroep stevende af richting finish, Bronzini had het niet makkelijk om de Amerikaanse Carmen Small achter zich te houden. Ook Sofie De Vuyst was mee met de eerste groep en finishte als 25ste.
Zondag volgt nog de slotrit van 75,8 kilometer met start en finish in Portugalete. Emma Johansson verdedigt een voorsprong van 25 seconden op Megan Guarnier. Voor Anisha Vekemans volstaat finishen om het klassement van de tussensprints te winnen.

Top 10 rit: 1. Giorgia Bronzini (Ita/Wiggle High5) 100 km/2u46:10 (gem. 36,108 km/u); 2. Carmen Small (USA); 3. Rossella Ratto (Ita); 4. Ashleigh Moolman (ZAf); 5. Megan Guarnier (USA); 6. Malgorzata Jasinska (Pol); 7. Lara Vieceli (Ita); 8. Hanna Solovey (Oek); 9. Claudia Lichtenberg (Dui); 10. Elisa Longo Borghini (Ita).

Top 10 stand: 1. Emma Johansson (Zwe/Wiggle High 5) 7u40:30; 2. Megan Guarnier (USA) 0:25; 3. Carmen Small (USA) 0:28; 4. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:29; 5. Ashleigh Moolman (ZAf) 0:31; 6. Evelyn Stevens (USA) 0:45; 7. Hanna Solovey (Oek) 0:47; 8. Claudia Lichtenberg (Dui) 0:50; 9. Malgorzata Jasinska (Pol) 0:58; 10. Ane Santesteban (Spa) 1:03.

 

Johansson wint Emakumeen Bira, slotrit voor Guarnier

Derde keer Anna van der Breggen in Omloop van de IJsseldelta

Derde keer Anna van der Breggen in Omloop van de IJsseldelta