Derde keer Anna van der Breggen in Omloop van de IJsseldelta

Derde keer Anna van der Breggen in Omloop van de IJsseldelta

Anna van der Breggen heeft voor de derde keer in vier jaar tijd de Omloop van de IJsseldelta (1.2) gewonnen. In Zwolle toonde ze zich sneller dan haar medevluchtster Vera Koedooder.

Al kort na de start werd het peloton in waaiers getrokken, nog voor half koers vormde zich een kopgroep met negen rensters. Rabo Liv was daarin vertegenwoordigd met vier dames: Anna van der Breggen, de winnares van 2013 en 2014, Lucinda Brand, Jeanne Korevaar en Moniek Tenniglo. Verder de winnares van vorig jaar Kirsten Wild en Lauren Kitchen voor Hitec Products en de enkelingen Monique van de Ree (Lares-Waowdeals), Vera Koedooder (Parkhotel Valkenburg) en Floortje Mackaij (Liv-Plantur).
In een eerste achtervolgende groep van goed twintig rensters zaten onder meer Kelly Druyts (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or), Winanda Spoor, Oksana Kozonchuk, Nina Kessler (Lensworld-Zannata-Etixx), Willeke Knol en Anouk Rijff (Lotto Soudal). Die groep hield de achterstand lang beperkt tot iets meer dan een minuut, maar toen het verschil opliep naar 2:10 na 100 kilometer werd duidelijk dat de winnares uit de kopgroep, ondertussen zonder de geloste Korevaar, zou komen.
Van der Breggen en Koedooder raakten in de finale voorop en reden nog bijna drie minuten weg van hun vroegere gezellen. De twee bleven samen en Van der Breggen boekte in de sprint haar eerste zege van het seizoen. Mackaij finishte als derde. Kelly Druyts eindigde op de negentiende plaats, slechts 31 rensters reden de wedstrijd uit.

Foto MVH

Top 10: 1. Anna van der Breggen (Ned/Rabo Liv) 134 km/3u17:51 (gem. 40,637 km/u); 2. Vera Koedooder (Ned); 3. Floortje Mackaij (Ned) 2:46; 4. Lauren Kitchen (Aus); 5. Kirsten Wild (Ned) 2:53; 6. Monique van de Ree (Ned); 7. Lucinda Brand (Ned); 8. Moniek Tenniglo (Ned) 2:55; 9. Anouska Koster (Ned) 4:08; 10. Amy Pieters (Ned).

 

Giorgia Bronzini bezorgt Wiggle High5 derde succes op rij in Spanje

Emma Johansson leidt in Emakumeen Bira na nieuwe ritzege

Emma Johansson leidt in Emakumeen Bira na nieuwe ritzege