Provinciale tijdrittitels toegekend

De voorbije week werd in elke Vlaamse provincie de provinciale tijdrittitel toegekend. De drukke internationale kalender zorgde er wel voor dat heel wat toppers niet aan de start kwamen. Toch mag het lijstje van provinciale kampioenen gezien worden en wordt het later dit seizoen uitkijken wie zich ook in de top kan fietsen in het nationale kampioenschap.

Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant beten op dinsdag de spits af. Het was Dana Rozlapa, de Letse kampioene aangesloten bij Keukens Redant, die in Ursel met de Oost-Vlaamse titel aan de haal ging. In Stok-Kortenaken liet Evelien Deltombe de snelste tijd optekenen.
Op donderdag volgden de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen. Niemand minder dan nationaal tijdritkampioene Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) greep in Ruddervoorde de West-Vlaamse titel. Een goed op dreef zijnde Anisha Vekemans (Lotto Soudal Ladies) was in Malle de beste van de provincie Antwerpen.
Zaterdag was Limburg als laatste aan de beurt en het was Vekemans’ ploeggenote Isabelle Beckers die in Leopoldsburg primus was.

Emma Johansson boekt eerste zege van seizoen

Gemiste start kost Elke Vanhoof finaleplaats in Manchester

Gemiste start kost Elke Vanhoof finaleplaats in Manchester