Elke Vanhoof stelt start van seizoen nog even uit

Elke Vanhoof stelt start van seizoen nog even uit

Elke Vanhoof moet de start van haar seizoen nog even uitstellen. Na haar knieblessure zou ze normaal gezien komend weekend de competitie hernemen in Manchester, waar de eerste wedstrijden van de British BMX Series worden afgewerkt.

“Eind februari was ik op stage in datzelfde Manchester”, zegt Vanhoof. “Bij een val raakten twee vingers en een duim gekneusd en liep ik een drie centimeter diepe bloeduitstorting op in mijn bil. Als ik kracht wil zetten, hindert dat mij nog te veel. Vandaar dat ik komend weekend nog niet in actie zal komen. Ik hoop wel snel opnieuw te kunnen fietsen. Volgende week woensdag vertrek ik naar Rio om er te trainen op het parcours van de Olympische Spelen. Aansluitend reis ik dan door naar Argentinië, waar eind maart de eerste wedstrijd van de Wereldbeker wordt afgewerkt.”

 

Lensworld-Zannata-Etixx en Lares-Waowdeals in Energiewacht Tour

Sofie De Vuyst: "Ik reed Strade Bianche met geblokkeerd bekken"

Sofie De Vuyst: "Ik reed Strade Bianche met geblokkeerd bekken"