Sofie De Vuyst: "Ik reed Strade Bianche met geblokkeerd bekken"

Sofie De Vuyst: "Ik reed Strade Bianche met geblokkeerd bekken"

Sofie De Vuyst had zich meer voorgesteld van de eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen.

“In de koersen tot nu toe had ik niet het beste gevoel”, erkent De Vuyst. “Dat was ook zaterdag in de Strade Bianche het geval, waardoor ik me dan maar opofferde voor de ploeg. Toen Jessie Daams lek reed, heb ik samen met Lieselot Decroix en Anisha Vekemans gewacht om haar terug naar het peloton te loodsen. En nadien heb ik Claudia Lichtenberg zo goed mogelijk proberen afzetten voor de lange grindstrook van 9,5 kilometer. Maar nadien zat het er voor mij op”, aldus de renster van Lotto Soudal Ladies die maandag de osteopaat opzocht.
“Dat bezoekje maakte me veel wijzer. Mijn bekken stond geblokkeerd, waardoor de rug opspeelde. Ik zal daar nu toch meer aandacht aan geven, want na de val van vorig jaar in het voorjaar lijkt dit toch wel een zwak punt gebleven.”
De Vuyst zal zaterdag niet deelnemen aan de Ronde van Drenthe, maar hoopt één week later wel present te tekenen in de Trofeo Alfredo Binda, de derde manche van de Women’s World Tour.

Foto MVH

 

Elke Vanhoof stelt start van seizoen nog even uit

Elke Vanhoof stelt start van seizoen nog even uit

Jolien D'hoore zesde in WK omnium

Jolien D'hoore zesde in WK omnium