Jessie Daams uit koers gezet en even haar fiets kwijt

Jessie Daams zal zich de Strade Bianche nog een tijdje herinneren. De Limburgse van Lotto Soudal Ladies geraakte achterop toen ze haar wiel diende af te staan aan kopvrouw Claudia Lichtenberg, die naderhand als achtste zou finishen.

“Met een groep van vijftien rensters maakten we vervolgens goed vaart in de achtervolging. Toen we een overweg naderden, gingen de slagbomen neer. Maar met de hele groep stormden we door nog voor de slagbomen helemaal beneden waren. We werden nadien echter voortijdig uit koers genomen”, aldus de Limburgse, die na afloop ook nog een tijdje op zoek moest naar haar reservefiets. “Die stond op de volgwagen, maar toen die bij een boom passeerde, bleef het vehikel aan de takken hangen. Dit werd pas later duidelijk. Een zoektocht van enkele uren leverde geen resultaat op, maar uiteindelijk kregen we dan toch bericht dat mijn fiets was teruggevonden. Maar best ook, want het is mijn trouwe gezel waarmee ik mijn trainingen afwerk.”

 

Jolien D'hoore zesde in WK omnium

Jolien D'hoore zesde in WK omnium

Lizzie Armitstead wint nu ook Strade Bianche: “Mooier bestaat niet”

Lizzie Armitstead wint nu ook Strade Bianche: “Mooier bestaat niet”