Emma Johansson: "We panikeren nog niet"

Emma Johansson: "We panikeren nog niet"

Boels-Dolmans drukte zijn stempel op de eerste belangrijke Europese wedstrijden van het seizoen met winst van Lizzie Amitstead in de Omloop Het Nieuwsblad en Chantal Blaak in Le Samyn. Tussendoor won Marta Bastianelli (Alé Cipollini) de Omloop van het Hageland.

De topformatie Wiggle-High5 staat nog altijd droog. Woensdag in Le Samyn eindigden Emma Johansson en Amy Pieters van de Britse formatie op twee en drie. “Het blijft vooralsnog een beetje wachten op de eerste belangrijke zege, maar we panikeren nog niet. Het seizoen is nog lang en er komen zeker nog belangrijke wedstrijden die we wel zullen winnen”, klinkt Emma Johansson overtuigd.
Misschien zaterdag al in de Strade Bianche. “Winnen in deze Italiaanse topwedstrijd spreekt tot de verbeelding. Daarbij komt dat deze wedstrijd dit jaar ook het eerste treffen is in het kader van de nieuwe Women’s World Tour. Dat prikkelt iedereen. Zelf wil ik zaterdag de finale rijden, maar ook mijn ploeggenote Elisa Longo Borghini heeft deze wedstrijd in het rood aangekruist. We hopen alvast dat we met de ploeg onze stempel kunnen drukken”, vertelt Johansson, die toegeeft dat ze Jolien D’hoore, aan de slag op het wereldkampioenschap op de piste, momenteel een beetje mist.
“In de reeds afgewerkte Belgische koersen had Jolien zeker voor de zege kunnen meestrijden. Vanaf de WWT-manche in Drenthe is ze er opnieuw bij en dat zal ook de kansen op winst voor onze ploeg gevoelig doen toenemen. Jolien heeft vorig seizoen bewezen dat ze van goudwaarde is voor het team”, aldus Johansson, die ook voor 2017 nog een contract heeft lopen bij Wiggle-High5. “Maar het is niet de bedoeling dat ik dan nog aan alle topwedstrijden zal deelnemen. Ik zal sowieso serieus wat gas terugnemen en denk er sterk aan om aan enkele mountainbikewedstrijden of veldritten deel te nemen. Dan moet de fun primeren.”

Foto MVH

 

Lizzie Armitstead wint nu ook Strade Bianche: “Mooier bestaat niet”

Lizzie Armitstead wint nu ook Strade Bianche: “Mooier bestaat niet”

Wederoptreden Pauline Ferrand-Prevot in Strade Bianche