Emma Pooley opnieuw in de kleuren van Lotto Soudal Ladies

Emma Pooley zal binnenkort opnieuw de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. Twee jaar geleden stopte de Britse met wielrennen om zich voluit toe te leggen op het triatlon en duatlon.

Met het oog op de Spelen in Rio wil de 33-jarige Pooley zich echter nog eens concentreren op het wielrennen. In die optiek kwam ze nu tot een overeenkomst tot het einde van het seizoen met Lotto Soudal Ladies, de ploeg waarbij ze fietste tot ze voor haar duatlon- en triatloncarrière koos. In 2014 won Pooley in de kleuren van toen nog Lotto-Belisol drie ritten in de Ronde van Italië en eindigde ze negende in het eindklassement. Ze kroonde zich in 2010 tot wereldkampioene bij de elite in het tijdrijden, in dezelfde discipline veroverde ze ook zilver op de Spelen van 2008. Pooley debuteert normaal gezien in de Britse Aviva Women’s Tour, die van start gaat op 15 juni. Ook in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, zal ze present tekenen.

 

Wie kan Boels Dolmans afstoppen in de Ronde?

Wie kan Boels Dolmans afstoppen in de Ronde?

Marianne Vos wint Pajot Hills Classic: "Ik heb mezelf verrast"

Marianne Vos wint Pajot Hills Classic: "Ik heb mezelf verrast"