Net geen medaille voor Jolien D'hoore in WK scratch

Net geen medaille voor Jolien D'hoore in WK scratch

Op het WK baanwielrennen in Londen is Jolien D’hoore er net niet in geslaagd om een medaille te veroveren in de scratch. D’hoore werd vierde, de Britse Laura Trott versloeg de Nederlandse titelverdedigster Kirsten Wild en de Canadese Stephanie Roorda.

D’hoore reed een attente wedstrijd. Toen vier rensters nog voor half koers een halve ronde voorsprong konden versieren, nam ze haar verantwoordelijkheid en met een stevige reactie bracht ze alles weer samen. Daarna liet ze het initiatief aan de andere favorieten om een nieuwe aanval te neutraliseren. Met twee ronden te gaan zat D’hoore mooi in het spoor van Roorda en Trott, maar even later raakte ze even ingesloten toen Wild van achter haar rug een versnelling inzette. D’hoore verloor hierdoor even het ritme en dat bleek er te veel aan om nog mee te spelen voor de medailles.
“Vierde is de meest ondankbare plaats en die heb ik nu wel al enkele keren gehad in een WK”, zei een ontgoochelde D’hoore. “In de scratch is het altijd een beetje gokken en deze keer heb ik verkeerd gegokt. Ik heb iets te lang gewacht om mijn sprint in te zetten, maar achteraf is het altijd makkelijk praten natuurlijk. Het gevoel zat echter goed en dat kan ik toch meenemen naar het omnium zaterdag en zondag. Nu is er even ontgoocheling, maar tegen dan zal ik dubbel gemotiveerd zijn om er opnieuw voor te gaan. Hard blijven werken is de boodschap, dan zal de beloning er wel eens komen.”
Kristina Vogel is de nieuwe wereldkampioene keirin. In de finale was de Duitse duidelijk sneller dan de Australische titelverdedigster Anna Meares en de Britse Rebecca James. Zo kregen we exact hetzelfde podium als in 2014.

Foto MVH

 

 

Wederoptreden Pauline Ferrand-Prevot in Strade Bianche

Lotte Kopecky negende in WK achtervolging

Lotte Kopecky negende in WK achtervolging