Elke Vanhoof bij wederoptreden meteen in finale World Cup

Elke Vanhoof bij wederoptreden meteen in finale World Cup

Elke Vanhoof heeft in haar eerste wedstrijd na een lange pauze wegens blessure meteen een uitstekend resultaat neergezet. In de eerste manche van de Supercross World Cup in het Argentijnse Santiago del Estero bereikte de Europese kampioene de finale. Daarin werd ze achtste, de Australische Caroline Buchanan won voor de Colombiaanse Mariana Pajon en de Nederlandse Laura Smulders.

“Ik ben echt heel blij om mijn seizoen op deze manier te zijn begonnen”, zei een heel gelukkige Vanhoof. “Na alle problemen van de voorbije maanden is dit echt een serieuze opsteker. Met die finaleplaats heb ik meteen veel punten gesprokkeld met het oog op kwalificatie voor de Spelen in Rio.”
“Toch wil ik nu nog niet meteen te veel hooi op mijn vork nemen. Na de terugkeer naar huis wil ik mijn lichaam goed laten recupereren in het vooruitzicht van de tweede manche van de World Cup in Manchester over twee weken. De eerste wedstrijden om de Europa Cup in Zolder volgende week zal ik daarom niet afwerken. Als gevolg van het recente blessureleed moet ik nog altijd wat voorzichtigheid inbouwen en de risico’s beperken.”

 

Chantal Blaak solo naar winst in Gent-Wevelgem

Chantal Blaak solo naar winst in Gent-Wevelgem

Deense Cecilie Uttrup Ludwig wint afvallingskoers in Diegem

Deense Cecilie Uttrup Ludwig wint afvallingskoers in Diegem