Deense Cecilie Uttrup Ludwig wint afvallingskoers in Diegem

Deense Cecilie Uttrup Ludwig wint afvallingskoers in Diegem

Voor deze eerste vrouwenwedstrijd in Diegem kwamen 106 rensters hun rugnummer afhalen. Opvallend, meer dan de helft van het deelnemersveld, 60 rensters om precies te zijn, kwamen uit het buitenland.

De wedstrijd draaide uit op een ware afvallingskoers en dat had veel te maken met het klimmetje naar de aankomst in de Stationsstraat dat de rensters zestien keer dienden te beklimmen. Een kwartet met Saartje Vandenbroucke, de Noorse Birgitte Ravndal, de Deense Camilla Möllebro Pedersen en Celine Van Severen tekende voor de eerste vlucht van de namiddag, maar deze ontsnapping was geen lang leven beschoren.

De beslissende vlucht kreeg vorm net voor half koers. Een bedrijvige Nederlandse Minke Slingerland, de Deense Marie Vilmann en Anisha Vekemans zonderden zich af. Saartje Vandenbroucke reed in haar eentje de kloof dicht. De Zweedse Alexandra Nessmar probeerde hetzelfde te doen, maar faalde in haar opzet. De Nederlandse Anouk Rijff en het Deense duo Christina Siggaard-Cecilie Uttrup Ludwig slaagden er op dertig kilometer van de streep wel in om de kloof met de vier leiders dicht te fietsen.

In de achtergrond verbrokkelde het peloton terwijl de twintigjarige Deense Ludwig (BMS BIRN), twee weken geleden al winnares in Ooike, op vijftien kilometer van de finish bij het leidende zevental haar duivels ontbond. Haar Deense ploeggenoten stopten perfect af, maar konden niet verhinderen dan Anouk Rijff in haar eentje op zoek ging naar Ludwig. De Nederlandse van de Lotto Soudal Ladies kwam echter geen meter dichter bij een ontketende Ludwig, maar ze kon wel haar tweede plaats veiligstellen. Christina Siggaard spurtte naar de derde plaats voor onze landgenoten Anisha Vekemans en Saartje Vandenbroucke.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Cecilie Uttrup Ludwig (Den/Team BMS BIRN) 80 km/2u05:20; 2. Anouk Rijff (Ned) 0:27; 3. Christina Siggaard (Den) 0:30; 4. Anisha Vekemans; 5. Saartje Vandenbroucke; 6. Minke Slingerland (Ned); 7. Camilla Möllebro Pedersen (Den) 1:05; 8. Nathalie Verschelden; 9. Marie Vilmann (Den); 10. Daniela Gass (Dui).

 

Elke Vanhoof bij wederoptreden meteen in finale World Cup

Elke Vanhoof bij wederoptreden meteen in finale World Cup

Ellen van Dijk in Gent-Wevelgem terug in competitie

Ellen van Dijk in Gent-Wevelgem terug in competitie